» Mot staden

Godmorgon! Vaknade tidigt idag, så skönt. Vet inte riktigt vad som hänt, har sovit alldeles förlänge varje dag denna veckan, inte likt mig, haha. Har fixat stallet med mamma nu på morgonen. Highway fick gå en stund i skritten. Nu blir de nästan en veckas vila för honom över nyår och sedan åker jag till Göteborg i några dagar så de passade bra. 
 
Nu ska jag fixa iordning mig och sedan ta bussen in till stan med Lollo. Måste hitta något att ha på mig imorgon, känns lite akut, men hoppas jag hittar något.
 
 

» Hoppträning

Hade träning för Linda vid 10 idag. Hoppning och Highway skötte sig prima! Avstånde va bra för de mesta förutom när jag klantade mig lite. Blir gärna att jag tar en förhållning när vi kommer i en sväng och inte rider igenom svängen ordentligt och då sabbar jag distansen lite, så fort jag slutade göra de gick de mycket bättre!
 
Pratade med Linda om vad hon tyckte att jag skulle satsa på för höjd på nästa Pay and Jump som blir i slutet av januari förhoppningsvis. Jag hade tänkt 60/60 eller eventuellt 60/70. Linda sa dock att jag borde anmäla mig till 70/70 och går de bra efteranmäla till 80. Och de är ju ingen höjd direkt och de är inte heller höjden som är de svåra. Highway hoppar de jag styr på i 9/10 fall. Den där enda lilla gången  är ifall han måste stanna och kolla in hindret ordentligt innan han tycker de är säkert nog att skutta över, haha! Och de vet jag ju, men har hoppat småhinder ett tag nu och då blir de där 80 cm helt plötsligt lite högre haha.
 
 

» 2013

Hur har ditt 2013 varit? Uppochner, bergochdalbana! Har hänt så himla mycket bra men de har varit ett ganska tufft år med mycket motgångar! 

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Både tror och hoppas på de!

Blev du kär i år? Nix

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 28 april, dagen då vårt lottnummer ropades upp i Scandi & 15 maj, dagen då vi hämtade Highway!

Vad är din största framgång 2013? Ingen aning vad som räknas som räknas som "framgång" och inte. Har ingen aning om vad jag ska svara här.

Bästa köpet? Hästlotterna på GHS helt klart!

Vad spenderade du mest pengar på? Highway och kläder! 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Har aldrig varit så glad som när vi vann Highway!


Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Wake me up, Drive by, Story of my life och massa fler!

Vem har du umgåtts med mest? Lollo 

Bästa minnet från 2013? GHS, Björneröd, Smögen med Lollo, När Johanna, Agnes och Nora var här och Globen

Har du haft ett förhållande under 2013? Nepp

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Vill träffa alla underbara människor som inte bor här mycket mer och tävla!

Vad önskar du att du gjort mer? Tänkt positivt

Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt negativt

Favoritprogram på tv? Svenska hollywoodfruar, Bron, Solsidan

Vad fick dig att må bra? Highway, vänner och familj!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Lita mer på dig själv och lyssna på de som känner dig bäst, de har faktiskt rätt ibland!

 

» Highway i PS träns

 
Idag så fick jag som sagt prova Lottas träns från PS. Har varit sugen på att köpa ett eget ett bra tag och har hört så mycket bra om dem. Trodde inte att jag skulle känna så mycket skillnad på H då jag inte upplevt att han har varit särskil spänd och brukar aldrig känna någon skillnad på honom när jag byter bett eller nosgrimma. Men oj vilken skillnad! Redan i början i skritten så frustade han mer än vanligt och verkade allmänt nöjd. I traven var han fin, känndes så mycket stadigare och lyssnade bra på förhållningarna redan från början och sprang inte bara iväg och tog bettet. Något som jag tycker är lite problem med ibland är att han många gånger även släpper bettet i traven och kommer alldeles för långt bakom lod om jag släpper lite på tygeln. Nu var han kvar i rätt form och de känndes som att han jobbade bättre genom kroppen, mer avslappnad men med mer energi. Galoppen var jag riktigt spänd på att se hur de skulle funka. Han har arit riktigt jobbig där nu när jag ridit i paddocken, lekt giraff och tagit bettet och varit allmänt jobbig och stretig: Har fått galoppera varv på varv och lirkat innan släppt i några sekunder. Men idag var han helt annorlunda, inget stretande utan han var mjuk i munne och allt va 100 gånger bättre. Mirakelträns helt klart!

» Stalldag

Åkte till stallet vid 12 och kom hem vid 5 idag. Hade tänkt att vara ganska snabb och hinna plugga en del moppe men inte. Red ett kort men bra och kravlöst pass i paddocken och avslutade sedan med en lite tur ute. Fick låna Lottas träns från PS, tänkte skriva ett enskillt inlägg om de. 
 
Sedan så var sadelkammaren såpass klar så vi kunde börja bära in alla saker dit. Kom nämligen en "ny" häst till stallet för kanske en vecka sedan. Windy heter hon och jag tror allt att Highway är lite kär haha. Iallafall så har de kommit upp en till box och de blev lite trångt med att ha hyllorna därde va förut. Så sadelkammaren påbörjades väl lite tidigare än de hade gjort annars och de gick väldigt fort, så jag klagar inte. Så när jag ridit klart började jag bära in alla sakerna. Perfekt tillfälle att omorganisera lite bland sakerna så att allt fick bättre plats, helt sjukt vad mycke saker vi har samlat på oss, och vi har inte ens haft häst i ett år, haha. Har lite saker kvar men de fixar jag imorgon.
 
 
 

» FRIDAY

Tog sovmorgon imorse, himla skönt! Åkte till stallet på eftermiddagen med mamma och Karin. Blev ett dressyrpass i paddocken och han kändes helt okej, lite tjaffs i galoppen så de får vi jobba på. Ska sätta på gramanen någon dag så att jag får lite hjälp på traven. Karin fick också rida, så roligt att se honom från marken ibland också. Hon tyckte att han blivit mycket stabilare sen när hon provade honom i sommras och tyckte att han musklat på sig lite så de var roligt att höra. Hon fick lite samma problem som jag, lite skönt, för då är det inte bara jag som gör fel. Sen sa hon dessutom att hon tyckte han såg mycket lättare ut än han var vilket också var roligt att höra. För man får inget gratis när de gäller min lilla pålle. Men de var roligt att höra från någon som är såpass duktig!
 
Nu smattrar regnet mot fönstret och jag har tagit de lugnt med några bra filmer och läst lite bloggar, myys! Hade tänkt att plugga lite på moppen men öppnade inte ens boken, haha. Men nu ska jag börja med en uppgift som ska vara inne efter lovet som jag glömt av. Inget jobbigt men de är bäst att jag gör den så att jag inte glömmer de igen.
 
 
 (Får bli ett bildlöst inlägg eftersom att blogg.se inte riktigt funkar...)

» Annandagen

Godmorgon! Mamma väckte vid 8 nu på morgonen, liiite tidigt att gå upp, hade gärna legat kvar i sägen och sett på en film en stund. Men ska iallafall ut till stallet nu. Highway ska få jogga lite lång och låg idag med mycket lösgörande, så ska vi nog gå bort till ridhuset. 

När jag kommer hem från stallet ska jag till överby med mamma. Ska försöka hålla i pengarna men de finns en del saker som jag faktiskt behöver. 



» Hej igen!


» 22 december

Godmorgon! 22 december, bara två dagar tills julafton, säger det igen, tiden går fooort nu. Blir en lugn dag idag, ska till stallet och hoppa lite. Men annars så har jag inget speciellt jag ska göra. Kanske slå in lite julklappar och så, mysigt!
 
 

» Uteritt

Första dagen på lovet, wii. Känns dock mer som höstlov än jullov när de blåser och regnar ute. Idag så är det iallafall ridning och lite städning på schemat. Lollo kommer med Karsten nu på förmiddagen, så ska vi rida ut ihop, roligt! Sen ska jag hem och städa, blev inte att jag gjorde de igår, som vanligt haha. 
 
När jag är i stallet så ska jag prova om klippmaskinen funkar. Den la av innan jag hade klippt klart igår och startade inte. Men hoppas att de bara va att den va lite varm eller något. Nu har ju H lite småfläckar med päls och huvudet är inte klart på ena sidan. Grå blev han också så de syns väldigt bra där jag inte har klippt.
 
(går inte att lägga in några bilder)

» Svar

Hej, har sett på lite filmer och så på Highway. Tycker han är riktigt snygg och vilka gångarter han har! Traven är ju heeelt magisk! 

Min fråga är vilken gren du vill satsa i? Dressyr, Hoppning eller fälttävlan? :)

Jag skulle inte säga att vi kommer "satsa" på en gren. Tanken är att tävla både dressyr och hoppning då jag tycker att de är roligt med lite olika. Sen kan jag ju erkänna att hoppning är de jag tycker är allra roligast, och de är Highways favorit också, alltid öronen spetsade framåt! Sen får vi se hur de blir, de som går bäst är för de mesta roligast också. Sen får vi se vart vi kommer men de är planen iallafall, förstår faktiskt inte riktigt varför man alltid ska satsa på en sak. Visst om man har ambitioner att rida på elitnivå eller bara tycker de ena är roligt. Men jag förstår inte grejen med att lägga de ena på is för att satsa på de andra om man tycker båda är roligt och vill göra båda. Sen är de ju som sagt skillnad om man gör en elitsatsning eller ligger på lokal/regional nivå! Tycker dessutom att de är viktigt med varierad träning för hästen, inte bara hoppa eller bara rida dressyr. 
 
Jag har inga ambitoner att rida höga klasser i just dressyr även om Highway har kapacite för de. Vi hamnar där vi hamnar, sen om de är att vi inte rider högre än L:B eller rider MSV:B så spelar de inte så stor roll. Vi ska ha roligt och sedan är de såklart roligt om de går bra och vi kan klättra i klasserna lite, både i hoppning och dressyr. Men jag har inget speciellt mål med något av de, vi hamnar där vi hamnar helt enkelt!
 
Nu blev de ett väldigt långt svar, men hoppas du fick svar på din fråga iallafall :)
 
 
 
 
 
 

» Godmorgon!

(publicerades inte)
Sovmorgon idag, börjar halv 9 och kunde dessutom åka med mamma in. Vi har avslutning i aulan och sedan slutar vi, ganska ovärd dag, haha. När jag slutar åker jag och mamma till Skara och hämtar halsen till täcket. Resten av dagen så ska jag städa och Highway ska rakas, han har fått så himla mycket päls nu, ser ut som en liten fluffig björn, hihi. Tanken var att han skulle hoppa idag men blir bättre med en vilodag. De två senaste passen har blivit lite hårdare än jag hade tänkt, mycket galopp då den verkligen behövde arbetas igenom. Men han får nog gå i skrittmakinen en stund!
 
 
 

» artondedecember

Kom precis hem och har läst igenom artikeln från GHS, ska bli roligt att vara med där. Ska ju dessutom skicka iväg lite bilder till de så kommer få mina egna bilder publicerad troligvis, lite roligt!
 
Ska snart åka till stallet och rida. Dock började de precis regna så väntar lite och hoppas att de slutar snart, inte alls mysigt när allt blir blött, iallafall inte nu när de är kallt, på sommaren kan jag tycka att de är lite mysigt att rida i regn faktiskt.
 
När jag kommer hem ska jag sätta mig och planera H´s träning och sätta upp mål inför våren!
 
 

» Film från i söndags

Här är en liten film från träningen i söndags. Han var lite överallt och blev gärna lång och sprang iväg och var ganska tjaffsig i munnen. Men hade inte ridit ordentligt så jag verkligen fått igenom honom på några dagar eftersom de vart dåligt underlag och då blir han lite så. Men försökte bara hålla handen stilla med ett mjukt stöd och tänka på hindret och ingnorera honom. Sen är de något i ett hörn där som är så himla läskigt varje gång haha. Men jag är nöjd med honom då de överlag kändes bra och vi fick bra distanser för de mesta!
 
 

» Tisdag

Tröttare än tröttast idag, känns som att jag skulle kunna somna vilken sekund som helst. Har en lektion kvar idag iallafall och sedan efter de ska jag till syv. Har sån beslutsångest inför valen som ska vara inne på fredag. Sedan så ska jag till stallet någon gång. Vid 7 så skulle en tjej som skrev för GHS pogrammet ringa och intervjua mig till nästa års pogram. Hon skulle egentligen kommit till stallet och tatt kort men nu blev de på telefon istället.
 
 

» Highways vecka

Brukar alltid ha en liten plan över hur H ska ridas i huvudet för varje vecka men brukar vara dålig på att skriva upp de, dels för att de nästan alltid blir ändrat på grund av vädret osv. Men tills nästa år ska jag införskaffa mig "Stallboken" så de blir lite enklare att planera och strukturera. 
 
Såhär kommer denna veckan se ut för honom iallafall:
 
Måndag: Jogga i paddocken.
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Dressyr
Fredag: Hoppning/Markarbete
Lördag: Rida ut eller vila
Söndag: Rida ut eller vila
 
 

» Extra sovmorgon!

Måndagar har numera blivit en ganska trevlig dag. Bestämde mig nämligen för att sluta med Spanskan så istället för att börjar kvart över nio så börjar jag nu tjugo i tolv! Dock går de ingen senare buss än halv åtta hemifrån så den tänkte jag ta idag. Men precis när jag skulle gå sa pappa att han kunde köra mig till en buss som går en bit härifrån. Så jag kunde krypa ner i sängen igen, sååå skönt.
 
Så jag ska åka hemifrån om lite mer än en timme så ska snart gå upp igen. Men nu är de sista veckan innan jullov, de gör de lit eenklare att gå upp på morgonen iallafall!
 
 

» Hej igen!

Insåg att de var en vecka sedan jag publicerade något här senast, bloggen dör uuut. Fast nej. Nu är de snart jullov och då kommer jag att ha mer tid till att blogga så nu kör vi igen.
 
Igår var jag och handlade lite julklappar med familjen, älskar att handla julklappar, såå mysigt! Senare på kvällen blev de en lång pratstund med Linnea i telefonen och lite serietittande. Idag så tog jag mig en lång sovmorgon och ligger faktiskt fortfarande kvar i sängen, så skönt. Men jag ska snart ta mig upp och städa iordning lite på mitt rum. Hatar när de är stökigt runt omkring mig, då blir de mest att jag går in och släcker alla lampor så jag slipper se röran haha. Sedan ska jag till stallet och träna för Linda, hoppning blir de idag, äntligen! Känns som att de var en halv evighet sedan vi hoppade och känner jag min lilla häst rätt kommer även han uppskatta att få studdsa över lite hinder igen.
 
 

» H idag

 

» Cozy

 

» Vintervila?

Highway har fått en välförtjänt vila i en vecka nu när jag har varit sjuk. Har velat fram och tillbaka hur jag ska göra med vintervila. Många ger ju hästarna några veckors vila nu på vintern. Grejen med H är att han får så himla mycket överenergi, inte så att han blir helt omöjlig när man ska rida sen utan de sätter sig i huvudet på honom och han blir lätt stressad och kan inte riktigt slappna av. Nu är de ju väldigt hårt ute i hagarna också så de rör sig inte så mycket där.
 
Men tanken nu är att vi kör på hela vintern så gått de går, blir ju lite svårare att hålla igång nu när de fryser i paddocken osv så de kommer ju säkert bli lite oplanerade lugna perioder också. Men kommer han få en veckas vila i januari och efter de så är de träning och vi ska försöka komma så mycket som möjligt för att få mer rutin. Han kommer få någon veckas vila med jämna mellanrum fram tills sommaren. Då kommer han att få en lite längre vila efter Björneröd. 
 
Nu blev de väldigt utförligt detta haha.
 
 

» TGIF

Hejsan  hejsan! Nu har de vart lite tomt här igen, men jag gick i ide några dagar haha. Nej jag låg i min säng med feber men nu är jag frisk igen och kan ju hoppas att jag får vara de ett tag. 
 
Tror inte de är någon som missat snöstormen? Äntligen lite snö, fick ingen direkt julkänsla när allt va grönt och de regnade ute. Nej de är mysigt med fredag. Har engelska just ni men inte änns halva klassen är här så vi ser på film, mysfredag! Stannar nog kvar i skolan med några i klassen när vi slutat. Vårat pogram ska ha utställning på konsthallen så vi ska dit ikväll. 
 
 

» Världens bästa

Har haft en sååå bra helg! Har varit så underbart att få vara med mina underbara vänner, vi bor alldeles för långt ifrån varandra. Har shoppat och varit i Globen, fått träffa deras urmysiga häst och bara haft de så bra. Är så otroligt glad att jag har så bra vänner, som vet när man behöver en kram och alltid kan få en att skratta, som jag vet att jag kan lita på och som alltid finns där, ni är bäst♥
 
I eftermiddags kom vi hem igen och nu är de tillbaka till verkligheten med skola och plugg och jag känner mest för att gömma mig under täcket ett bra tag.
 
Bild från Globen i lördags