» De har gått i ett.

Allt har gått i ett de senaste dagarna nu och bloggen har inte riktigt hunnits med. Var ju med Linnea hos Rally igår, han hade blivit så himla fin nu! Vi var kvar där ett bra tag så när jag kom hem och vände ungefär. Åkte till Lollo och sov där inatt. Idag så var det tävling i Falbygden som gällde, Lollo och Karsten skötte sig så bra så.
 
Åkte förbi Highway på vägen hem och bytte ut han trasiga flugtäcke mot ett nytt, från bucas denna gången, som mamma var och köpte idag. Hoppas detta håller lite bättre och att Zeta låter bli att dra i de så blir de nog bra!
 
 

» Tävling och nytt flugtäcke


» Vita schabrak

Förhoppningsvis kommer jag och Highway ut på tävlingsbanorna snart, iallafall de med dressyrstaket runtom. Tills dess vill jag införskaffa ett till vitt schabrak. Har ju mitt vita JW men är ganska trött på de vid de här laget, tycker det är lite tråkigt. Skulle vilja ha ett med någon snygg passpoal/kantband, gärna med lite färg på. Trots att de är dressyr och de ska vara stilrent så kan man ju matcha ihop de lite iallafall. Finns ett himla fint schabrak från Kingsland som jag kollat på i Skara ett par gånger. På hemsidan finns de bara i marinblått men har för mig att jag sett de i vitt. Stilrent men ändå lite färg! 649kr får man betala för de. Antingen matcha de med ett swarovskipannband i rosa, regnbågsfärgat eller svart skulle vara snyggt! Ska leta runt om jag hittar ett i vitt.
 

» trött

Blev tidig morgon idag också. Karin hämtade mig vid sju och så åkte vi ut till stallet. Highway fick skritta ut en runda i skogen och Karin lånade Cardatch så vi fick lite sällskap. Han skötte sig väldigt bra så de va skönt. om ett par timmar ska jag möta upp Linnea och följa med henne till Rally. Ska bli roligt att se deras utveckling! 
 
Nu ligger jag i min säng och försöker vila upp mig lite. Gått upp tidigt flera dagar i rad, blir tidigt imorgon också då jag ska följa med Lollo på tävling. Borde lära mig att gå och lägga mig lite tidigare!
 
Can't Sleep

» Bästii

 
Har spenderat hela dagen med Lollo. Har haft mysigt och jon överaskade med brunch och hade gjort cupcakes och massa gott, bästii♥ Fotade lite när hon hoppade Karsten och såg på film.
 
Highway gick riktigt bra imorse när jag red för Linda. Hon la fram bommar med olika avstånd. En riktigt lång där han fick länga ordentligt för att sedan samla upp och rida sidvärts mot en med superkort avstånd där vi verkligen fick jobba båda två och sedan vidare till en med lite mer normal avstånd. Trots att vi red vid 8 så var de stekande sol så vi bra trötta båda två. Linda va nöjd och tyckte de såg ut som att jag hittat knapparna mycket bättre och min skänkel blivit bättre, så de var roligt att höra!
 
 

» Uppe med tuppen

Blev tidig uppstigning för mig idag. Har precis ätit lite frukost och ska snart åka till stallet för att träna för Linda, de va ett tag sedan senast så de behövs verkligen. Var åskoväder deluxe här igår, spöregnade och åskande så att de kändes som att hela huset skakade, och Highway har gått med flugtäcket hela natten så hoppas inte han är helt blöt och kall, min lilla bebishäst!


» Highway 24/7


» Bilder från i förrgår

 

» Blev en till tripp till smögen

Åkte till smögen tidigt igår så han inte riktigt med att blogga. Var på bryggan och jag och Lollo tillbringade några timmar på klipporna vid valleviken, himla mysigt. Åkte hem idag och ska nog åka ut till stallet snart och rida innan de blir regn. Han ska få jobba lång och låg och så ska jag nog ta något skutt, mest för att han ska få mera självförtroende i hoppningen och att de inte ska vara något konstigt!
 
Uppdaterar mer senare, ska även fixa lite mer med designen för nu är den väldigt tråkig och ful!
 
 

» Han är ju bara för söt

 

» Sixteen

 
Idag är jag ett år äldre än jag var igår, har idag levt 16 år på denna planeten. Tiden går himla fort nu, vill inte bli så mycket äldre än såhär faktiskt. Fick iallafall fina presenter av mi familia, bl.a. ett objektiv jag velat ha ett bra tag. Tog med kameran till stallet för att prova de och de levde upp till mina förväntningar!
 
Highway fick nya skor nu imorse. Hade inne honom en stund innan och borstade, kan ju konstatera att han behöver ett bad. Vet inte hur han lyckas bli så himla dammig. Får borsta hur länge som helst, dock känns de som han bara blir smutsigare och smutsigare ju mer jag borstar. Åker tillbaka till stallet ikväll och rider. Om en stund kommer lite släkt hit, mysigt!
 
 

» Hemma

Kom precis hem, har haft några supermysiga dagar på smögen. Var himla varmt idag så vi åkte ut till buskär med mina kusiner och badade och solade vid klipporna hela dagen, lite färg har jag fått också. Nu ska jag packa upp och sedan åka ut till stallet med mamma. Highway ska ridas, får hoppas att han är lite piggare nu när han fått vila, men i denna värmen är de nog att hoppas på för mycket. Han brukar dessutom vara lite "upp i de blå" när han vilat, menmen!
 
 

» Smögen

Jag och mamma åkte ut till stallet vid 9 imorse då hovslagarnen skulle komma. Dock så fick vi punktering på bilen efter halva vägen så vi fick gå den biten som var kvar, lagom roligt i svarta ridbyxor i stekande sol. Tog in och borstade honom en stund och han har verkligen blivit så mycket tryggare i sig själv och med mig nu. Inna var han väldigt stressad och kunde inte riktigt slappna av när han stod sjölv i stallet men nu står han bara och sover för de mesta. Tyvärr så hade sara (hovslagaren) blivit dålig så han fick inga nya skor idag. Lät honom stå inne en stund medan jag smörjde hans utrustning, välbehövligt! Skönt för honom att slippa solen en stund också. Han får vila idag och imorgon, skönt för honom. Märker verkligen skillnad på honom nu när dem går ute dygnet runt.
 
Idag så åker vi till smögen över helgen. Tur att ha min mormor och större delen av släkten ute på kusten! Ska bli skönt med lite sol och bad. Får väl ta att blogga lite från mobilen, tvivlar på att de blir så särskilt intressant men.
 
 

» Matilda & Highway

De blev en ny blogg för mig iallafall så hoppas att blogglusten håller i sig nu. Tänkte iallafall börja med att presentera mig själv och Highway lite kort.
 
Jag heter, som ni nog redan listat ut, Matilda. Jag är 16 år och bor i ett litet samhälle några mil från den lilla staden Lidköping med min familj. Dagarna spenderar jag helst i stallet eller med mina vänner. Som alla andra hästtjejer har alltid drömmen varit att få en egen häst och den 28 april iår, så gick min dröm i uppfyllelse. Jag och Mamma köpte några häslotter på Göteborg HS som vi alltid gör, ni vet bara för att de är kul. När vi sedan på eftermiddagen satt inne i Scandinavium så ropades ett av våra lottnummer upp och onsdagen den 15 maj så åkte hela familjen ner till Bollerup för att hämta våran vinst, Highway!
 
Highway är en valack född 2008 e: Highlander/ u:Ametist/ ue: Amiral. I skrivande stund har vi haft honom i drygt två månader och vi har börjat lära känna varandra. Förhoppningsvis kommer vi kunna åka ut och tävla i slutet av sommaren/början på hösten, framförallt i dressyr men så småningom också hoppning, men där har vi "lite" mer att jobba på innan vi är redo för tävlingsbanorna.
 
Här kommer jag skriva om min vardag, Highway osv. Är de något ni undrar så är de bara att fråga! Headern är bara tillfällig och ska försöka fixa till designen lite till, men de är inte riktigt min starka sida.