» GHS

Imorgon styr vi äntligen bilen mot Göteborg och ingen är mer taggad än jag! Göteborg Horse Show är helt klart en av årets höjpunkter. Vi åker som vanligt jag, mamma, Lovisa, hennes mamma Josefina och hennes lillasyster Rebecka. Vi har åkt tillsamans ganska många år nu och det har blivit en liten tradition, en bra sådan! Vi åker som sagt ner imorgon och har biljetter till hela dagen då och sedan bor vi kvar på hotell i Göteborg och går på mässan på förmiddagen på söndag och showen på kvällen. 
 
Ser lite extra fram emot mässan, älskar att gå omkring och kolla på alla fina saker och shoppa tills plånboken ekar tom. Dessutom är det första gången jag har en häst att köpa saker till. Andra år har jag bara köpt ridkläder. Men nu kan jag faktiskt köpa schabrak, grimmor, pannband osv och ha nytta av dem. 
 
Men får nog säga att föra årets GHS är svårslaget. Började med att jag vann biljetter till Torsdagen i en bloggtävling. Tog då med mig Linnea och åkte dit och åkte sedan ner på helgen igen med mamma, Josefina, Lovisa och Rebecka. Och heögen avslutades med glädjetårar och vi åkte därifrån som blivande hästägare, den känslan!
 
Sen något jag ser framemot är att köpa GHS Magazinet SHOW för där i finns nämligen en artikel om mig och Highway, ska bli spännande att se! 
 
Nej, men som sagt, jag är jättetaggad! Tar med mig datorn ner och så får vi se om jag uppdaterar något under helgen!
 
En styck chockad och gråtfärdig Matilda när vi var och hälsade på Highway nere i stallarna i Scandi, lyckligaste dagen i mitt liv. Kan fortfarande inte fatta att vi vann honom, att han är min♥

» Äntligen fredag!

Vaknade tiiiidigt imorse och var uppe innan 6 för en gångs skull. Så himla skönt att faktiskt ha tid på morgonen och inte behöva stressa runt som jag alltid gör, hoppas att min morgonpigghet håller i sig. 
 
Slutar vi tre idag och åker nog ut till stallet direkt när jag kommer hem. Blir ett joggingpass för Highway idag. Är sugen på att rida ute men får se vad jag hinner innan det blir mörkt, annars får det bli i paddocken helt enkelt. Ikväll så är det städning och packning som gäller. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag för tillfället haha.
 
 

» Ett sånt pass

Idag blev det ett såntdär riktigt kickass bra pass! Highway känndes så fräsch och var superduperfin! När jag red fram fokuserade jag på lite olika saker. I vänstervarvet var jag noga med att ställa ganska mycket och att han skulle vara kvick undan vänsterskänkeln. I Högervarvet däremot så jobbade jag på att han inte fick flyta ut och red på en fyrkant innanför spåret och var noga med att bara använde ytterhjälperna när jga vände så att det blev som en svag bakdelsvändning i varje hörn. Fokuserade mycket på galoppen och vänstergaloppen började äntligen släppa! Red mycket på spåret och bara gjorde fattningar och avbrott. Speciellt i högervarvet så arbetade vi på fattningarna på rakt spår och fick till några riktigt bra. I vänster gjorde jag fattningarna i hörnen och lite mer på böjt spår då de inte kändes lika bra i de varvet så nöjde mig med de fattningar på rakt spår som blev bra snabbt. La även in många övergångar mellan halt och ökad trav för att få honom kvick både framåt men även för förhållningarna bakåt och i slutet var de riktigt bra. Innan jag travade av övade jag på min sits och nedsittning som bara blir bättre. Gjorde lite framdels- och bakdelsvändningar vilket han också gjorde bra. 
 
Efter ett sånt pass så kan jag faktiskt för en gångs skull känna att jag faktiskt gör ett ganska så bra jobb med honom. Han är svår och man får aldrig något gratis. Men nu känns det som att det verkligen går framåt!
 
Och nu har jag precis lagt mig i sängen och tänkte se på dagens avsnitt av Top Model Sverige och kanske något avsnitt av PLL innan jag ska sova. Imorgon är det äntligen fredag, bara en dag kvar innan GHS nu, är så fruktansvärt taggad!
 
 

» #5

#Kommer aldrig koka potatis när jag flyttar hemifrån, förstår inte grejen med kokt potatis, det är bara mosigt och äckligt. Enda gången det kan vara gott är till krispig fisk på sommaren.
#Kommer nästan aldrig ihåg att kolla och spänna sadelgjorden när jag väl suttit upp. En gång när jag tränade sa Linda "Du kanske ska spänna sadelgjorden 1 eller 2 eller 3 eller kanske 4 hål" Då glipade den en massa och satt inte ens emot magen haha.
#Har alltid haft svårt att säga nej när det gäller allt, som att hjälpa en kompis när jag egentligen inte hinner ex. Men för ett tag sedan så bestämde jag mig att jag var tvungen att lära mig säga nej utan att få skuldkänslor, så nu säger jag nej ibland bara för att.
#Skulle lätt kunna gå i gymnasiet 4 år istället för 3 om de innebar kortare dagar mindre läxor osv!
#Längtar inte ett dugg efter att fylla 18 nästa år och ta studenten. Har ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv.
 
 
 

» Sovmorgon är aldrig fel!

Var så himla trött igår så lite sovmorgon var precis vad jag behövde. Alla dagar har gått i ett nu känns de som, skola,stallet,träna,sova. 
 
Idag så är det skola som vanligt men slutar lite tidigare för att skriva mopedprovet, har ingen aning om hur de kommer gå men har bokat om de så många gånger nu haha. Highway ska ridas, planen är ett dressyrpass men han har kännts lite slö i kroppen några dagar så får se hur mycket krav jag ställer idag. 
 
 

» Bra pass!

Har precis satt mig i sängen efter en lång dag. Highway var ganska fin, lite loj kanske, hade velat ha lite mer energi men han bjöd ändå bra och distanserna stämde bra, var någon gång som det blev fel men rättade till de nästa gång istället för att fastna i samma spår och inte kunna fixa till det som det lätt blivit innan. Hade ett litet hinder bara som stod så man kunde rida snett igenom. Men vände även samma väg fast från fel håll, som att jag red på en oval volt typ och tänkte mycket på att verkligen vända med ytterhjälperna och de funkade jättebra. Känns som att vi blir mer och mer samspelta och de känns lätt, inga krångligheter! 
 
 
 

» Kort dag!

Hemma tidigt idag och ska snart åka ut till stallet. Blir lite hoppning idag. Eller hoppning och hoppning, blir nog ett hinder som vi kommer ligga och rulla på för jag orkar inte släpa fram massa, haha. Men blir bra att öva att rida lite olika anridningar och lägga mycket fokus på galopp och byten. Blir ju ingen träning i helgen eftersom att det är GHS och de viktigaste är egntligen bara att han får hoppa lite för att vi inte ska tappa!
 
Hade en kort dag i skolan och avslutade med foto, jag och några till hade studion och jag fick nog några bra bilder som jag kanske visar sen!
 
 

» tisdagsmorgon

Godmorgon! Trots att det är morgon så är jag ganska pigg för en gångs skull. Man blir inte alls lika trött när det faktiskt är ganska ljust ute igen, så härligt! Jag sitter på bussen påväg till skolan. Slutar vid fyra och åker nog ut till stallet direkt när jag kommer hem så jag hinner rida medan det fortfarande är ljust. Highway får gå ganska ordentliga pass hela veckan eftersom att han får vila både lördag och söndag och då är det bäst att han fått göra av med energin så han inte går i taket nästa gång jag ska rida haha. 


» Sovmorgon!

Ledsen för den dåliga uppdateringen men har inte hunnit. Skulle kommit upp en film från hoppträningen men den funkade inte att laddda upp på Youtube. Men ska försöka fixa det! Igår var jag med Lovisa på tävling i Falköping, hon ock Karsten gjorde två superfina rundor trots lite stress och en trasig stövel som jag tejapde så fint så haha. Sedan åkte jag och red H. Blev ett joggingpass i paddocken och han kändes fin. Min sits börjar bättra sig nu, sitter inte som en kratta längre, och då blir såklart min ridning mycket bättre.
 
Idag så är det tillbaka till skolan igen och jag är så glad över min sovmorgon till tjugo i tolv varje måndag, är nog den bästa dagen att ha sovmorgon på! Hade kunnat sova några timmar till men kan man inte somna om så. Har iallafall gott om tid för en gångs skull. Efter skolan ska jag till stallet. H får vila men går med honom lite i paddocken. Sedan ska jag nog plugga lite och cykla lite.
 
 
 

» Hoppträning

Godmorgon! Vaknade för några timmar sedan, min morgonpigghet börjar komma tillbaka igen. Blåser hur mycket som helst ute, får se vad Highway tycker om det när vi ska gå till ridhuset sen. Har träning elva, hoppas att han är på bra humör. Är en liten sån period nu när han ifrågasätter allt bara för att testa mig, men när jag väl övertalat honom och är bestämd med vad jag vill så blir han samarbetsvillig igen, särskilt när de kommer till hoppningen, min lilla tokhäst♥
 
 
 
 

» Mysig fredag!

Har haft en riktgt bra fredag. Vart ganska lugnt i skolan och efter den gick jag, Annie, Amanda och Michaela med Tina hem. Vart där ett tag, pratade och kollade på film innan vi gjorde iordning oss och gick ut och åt. Mysig och bra fredag helt enkelt! Snodde två bilder från Tinas blogg↓
 
 

» All about us

En egen häst, 99% av alla ryttares dröm. För ett år sedan var det min dröm med. Jag satt ofta och kollade på HastNet, man  kunde ju alltid drömma liksom. Då klickade jag in inriktning hoppning och kollade efter en storhäst som helst skulle vara runt 170cm, sådär 10-12 år med några år ute på hoppbanorna i bagaget. Och hade jag kollat seriöst så hade det varit sånna hästar vi hade mejlat/ringt på och åkt och provridit. Men för att vara helt ärlig så hade, när det kommit till kritan, nästan vilken häst som helst varit en dröm om jag hade fått kalla den för min. En liten shettis jag bara kunde träna från marken och köra, visst, för den hade ju varit min, min häst som jag kunde ha roligt med.
 
Sedan kom dagen som jag får gåshud och glädjetårar i ögonen så fort jag tänker på den. Den 28 april 2013. 4522 var ett av lottnumrena som ropades upp under pausen i världscupfinalen. Och den lotten satt mamma och höll i. När jag hörde orden "Det är våran lott, visst var det detta numret?" så fattade jag ingenting först, vad menade hon? När det började sjunka in så fick jag lite halvt panik och tror jag sa något i stil med "Va? Är du säker?" och sedan tror jag lite halvt i panik nästan skrek " de måste väl säga nummrena igen, eller? De måste de". Lite halvt chockade och ganska så väldigt skakig så lämnade jag och mamma Lovisa, Becka och Josefina för att gå dit man skulle om man vunnit en av hästarna för att kolla numret osv. När vi tillslut hittat Bo och han började bläddra i sina papper för att dubbelkolla numret så var jag så jäkla rädd och nervös. För detta kunde ju inte hända på riktigt. Men de stämde och vi fick direkt följa med ner i stallarna, förbi framhoppning och alla hästar som jag just sett hoppa inne i arenan för att hälsa på honom, våran häst.
 
Vi har sedan dag ett sagt att skulle det inte funka mellan mig och Highway så kunde vi inte ha kvar honom. För hur det än är så är jag 16 år och aldrig haft egen häst. Att få en femåring som jag ska lära samtidigt som jag själv har en massa kvar att lära är inte det optimala, inte på långa vägar. Jag skulle egentligen ha en häst som är som de jag skrev i början, en läromästare. Men tack vare att vi har duktiga personer runt oss som jag aldrig tvekat på att fråga om råd så går det bra. Det viktgaste för mig är att han mår bra och så länge han gör det så spelar inte prestationena så stor roll. Och han mår inte sämre hos mig än han hade gjort någon annanstans, sedan hur fort utveckligen går är en annan sak.
 
Jag tror på oss, vi två tillsamans. Jag tror på att vi en dag kommer ha världens starkaste band och lita på varanndra till 110% i alla lägen. Men det tar sin tid och jag kan inte räkna alla de gånger jag stått med armarna runt hans hals med tårarna strömmande ner för kinderna och tänkt "jag fixar det inte, jag klarar inte av honom" och det är många gånger jag tänkt att löser de sig inte efter nästa vecka kanske jag måste tänka på att ge upp. Men jag har aldrig gett upp och jag vet att jag aldrig kommer att göra det, för jag tror på oss. Det har gått snart ett år och vi har kommit en pytteliten bit på vägen. Det är alltid 1 steg framåt och 2 steg tillbaka. Highway är speciell. Han är stenhård i huvudet och envisare än det envistaste fuxsto när han sätter den sidan till och han tycker att han är störst bäst och vackrast. Har aldrig träffat en sån envis häst. Men samtidigt vet jag att vi en dag kommer vara så jäkla sammansvetsade, den dagen han bestämmer sig för lyssna och lita på mig när han blir stressad, den dagen vi kommit igenom våra problem, den dagen han lyssnar på mig utan ifrågasätta bara för att testa, den dagen blir vi farliga tillsamans. Vi har kommit en bit, det mesta mentalt. Han har blivit så mycket säkrare med mig och framförallt, med sig själv. Han vågar nu verkligen släppa på vissa spärrar och visa när han tycker något är roligt. 
 
Han är en häst som hoppar hur man än kommer på hinder, som hoppar nästa gång trots det blev hur fel som helst gången innan när han väl bestämt sig för att "nu vill jag jobba med min ryttare, inte emot". 
Han är en häst som kommer göra allt som jag ber honom, alltid kommer fightas med med mig i alla lägen.
Den dagen kommer han envisa bara vara positiv.
Han är min bästa vän och en dag kommer vi göra allt för varanndra.
 
Jag kommer aldrig ge upp oss.
 
 
 

» Lugnaste dagen!

Hann med tidiga bussen hem idag, sååååhääääär skönt! Har varit en väldigt lugn dag. Började med foto och skulle ta avslappnade porträttbilder så jag och Sanna, Annie och Michaela gick och satte oss på ett café. Satt där hela lektionen och fotade och pratade. Efter det hade vi engelska innan vi slutade. 
 
Nu ska jag snart ut till stallet. Blir ett dressypass med mycket fattningaroch övergångar mellan galopp och trav. När jag kommer hem ska jag sätta mig på träningscykeln en stund och sedan ta tag i lite plugg!
 
 
 

» Bra ridpass!

Idag var äntligen min häst fullt sig själv igen! Blir alldeles lycklig för en sådan liten sak som att han faktiskt står still och vilar när han står uppställd i spolspiltan istället för att gå fram och tillbaka utan stopp. Blir så ledsen när man ser att han stressar och spänner sig och själv inte riktigt kan göra något åt de. Han gick bra när jag red och överlg känndes det ganska enkelt och okomplicerat men samtidigt väldigt nyttigt pass och vi var båda nöjda efter.
 
 

» Snö...

Kom hem för en stund sedan och har precis satt mig med en kopp te för att värma mig lite innan jag åker till stallet. Gårdagens soliga vårväder har bytts mot snöblandat regn, uschuschusch! 
 
Highway ska gå ett pass i paddocken med fokus på lydnand, bjudning och att få honom riktigt lösgjord, speciellt i bogarna. Ska jobba mycket som på träningen i helgen och tänka på vad Linda sa. När jag kommer hem så ska jag ta ett pass på träningscykeln. Vill verkligen komma ett snäpp längre i ridningen nu och de känns som en sak det hänger på är min sits. Behöver bli starkare och stadigare i den= starkare i kroppen!
 
 

» Dags att dejta kudden!

Har precis krupit ner i min säng och tänkte se något avsnitt av PLL, som jag har börjat kolla om, innan jag somnar. Känns som att jag för en gångs skull har gjort allt jag skulle göra idag, skönt! Blev en llugn skoldag som avslutades med bad på idrotten, inget jag brukar se framemot men varje gång påminns jag om hur mycket jag tycker om att simma, det är nog den enda idrott jag är hyffsat bra på. När jag var mindre gick jag faktiskt i simning, sista året var det tekniksim och ville någon gång börja tävla i simning, men valde bort de när det stod mellan simningen eller en till ridlektion i veckan. Efter det stannade jag kvar en stund med Tina och Michaela och åt lite. 
 
När jag kom hem åkte jag direkt till stallet. Gick med H i paddocen en stund och arbetade lite från marken. Himla bra sätt att verkligen lära sig hästens kroppspråk och förstå varandra ytterligare lite bättre. Sedan kom massören och precis som jag anade så var han ganska så spänd i kroppen och de kommer av att han lätt stressar upp sig och sedan börjar han stressa för att han är spänd och allt blir bara en ond cirkel. Han fick både massage, laser och ackupunktur och lite stretching. Han skötte sig ganska bra för det mesta men tyckte att det var lite underligt. Massören kommer tillbaka om 4 veckor så de känns bra och så hoppas vi att han blir allt lugnare!
 
Nu på kvällen har jag suttit och jobbat på en film som ska lämnas in imorgon, himla mycket småklippande som tar en himla tid! 
 
 

» Måndag

Godmorgon! Blev en liten paus nu i helgen, men så kan de bli. Har iallafall haft två bra träningar och känner mig taggad på ridningen nu! Jag ska snart åka till bussen, har en ganska kort dag idag, börjar inte förens tjugo i tolv, men slutar vid fyra så kommer inte hem förens vid 6, ganska segt. Åker direkt till stallet när jag kommer hem och vid halv sju kommer massören till H, ska bli kul att se vad han tycker om de!
 
 
 

» Torsdag

Tittade precis ut genom fönstret och kände mest NEJNEJNEJ, det snöar i massor och snö var väl inte precis det jag drömmer om just nu. Men de verkar iallafall inte lägga sig på marken så får hoppas att det inte blir något. Jag ska åka till Lovisa om några timmar och följa med henne när hon ska hoppträna, kameran hänger med så får se om det blir några bilder. 
 
Lovisa och Karsten↓
 

» Film från i lördags

 

» Inte ge upp!

Igår var tanken bara att jag skulle rida ett lite lugnare dressyrpass men med en liten häst, envis som en åsna blev det inte riktgt så. Han var ganska fin i trav och bättre i högergaloppen än väntat. La många mindre volter för att få honom att stanna upp lite och inte bara dra på. Vänstergaloppen däremtot..
Här var det en helt annan visa, huvudet i vädret stenhår i innertygeln och sköt in bogen. La mig på en ganska stor volt och det blev många avbrott och vi kom ingenstans.  I vanliga fall hade jag travat av här och gett upp. Men hade ett lite breakdown och bestämde mig sedan för at det ska gå! Det var liksom inte så att jag krävde att han skulle piaffera eller något annat orealistiskt, jag ville bara kunna få igenom vänstersidan. Så jag gick tillbaka till traven och red på samma volt och tänkte mest på att han skulle gå undan för innerskänkeln, inga problem. Sedan fattade jag galopp, gick ut på fyrkantspåret. Jag tänkte bara på att leda med innertygel och trycka ut bogen med innerskänkel. Och där galopperade vi runt en stund. Här handlar det egentligen i slutändan om vem som är envistast och tillslut så gedde han sig och blev riktigt fin! Då saktade jag av och jobbade honom en stund till i traven och han var riktigt fin!
 
Det är detta jag måste lära mig, att inte ge upp och skrittat av med tanken att jag inte kan rida min häst. Han är lika eenvis som de mest envisa fuxsto när han sätter den sidan till.  Jag måste ibland våga få igenom de jag ber honom om, annars kommer vi aldrig framåt!
 
"Winners never quit and quitters never win"
 
 

» Godmorgon!

Vaknade för en stund sedan och ska snart ta mig ur sängen för att väcka Lollo, haha. Idag ska jag väl ungefär fortsätta med de jag gjorde igår. Sen vid fyra så ska jag åka till stallet och träna dressyr, väldigt behövligt! Var ett bra tag sedan nu och min sits är inget att hurra för om man säger så..
 

» Lugn dag

Har precis gått upp och ska äta lite frukost. Blir en lugn dag idag, åker inte till stallet förens på kvällen när mamma kommer hem. Så jag ska försöka få lite gjort här hemma! Tog nämligen med alla träns osv hem för att putsa de ordentligt och så har jag lite bilder som ska lämnas in efter lovet som ska redigeras osv. Lovisa kommer i eftermiddag så får se vad vi hittar på. 
 
 
 

» Äntligen en uteritt!

Godmorgon! Ställde klockan igår så att jag hinner rida och fixa stallet på förmiddagen idag. Highway får gå en stund i skritten först och sedan tar vi en tur ute, första gången på ett bra tag tyvärr eftersom ingen av vägarna varit isfri, var bokstavligt talat så att jag hade kunnat åka skridskor från stallet till ridhuset några dagar. Men nu så hoppas jag att det går att rida, annars blir det lite jogging i paddocken.
 

» niondefebruari

Uppe ganska tidigt idag och ganska pigg, känns bra! Ska till mina kusiner ieftermiddag så ska snart åka till stallet så det blir klart nu på morgonen. Highway får gå en stund i skritten medan vi gör stallet. Efter de så ska jag bara hem en snabbis innan vi åker igen. Efter vi varit hos mina kusiner så är jag så illa tvungen att följa med när min bror ska flyga på kvällen, lite segt att sitta och kolla på modellflyg hela kvällen, menmen. Tar med datorn så jag kan nog underhålla mig, ska redigera filmen från igår bl.a.
 
 

» En styck avramling och en styck piggelin häst

Trots en del missar så är jag nöjd med dagens träning! Kan säga att jag inte längre känner mig tveksam till om han är helt ok eller inte, idag var min glada, pigga, hoppglada häst tillbaka! Började hoppa fram lite på ena grinden, han hade himla bra bjudning, dock så stämde inte avstånden helt hundra men det kändes helt okej! 
 
Mina stövlar gick sönder i Skara så red i bara ridskor och ridstrumpor, och det finns inget värre att hoppa i. Kändes som att jag inte hade någon styrsel i benen och allt känns allmänt ostabilt. Så de flesta missarna idag var mitt fel för jag börjar driva för mycket när de inte känns bra osv. 
 
Iallafall så hoppade vi vattenmattan därefter och där kom min fina avramling. Kom på första gången i galopp och känndes verkligen som att han skulle hoppa och de var som att han själv kom på precis innan han skulle hoppa av att de var för läskigt och snurrade åt andra hållet och jag ramla i backen! Men satt upp igen och tog det i trav några gånger tills han bestämt sig att han inte var rädd längre. Sedan skulle vi komma på ett hinder precis brevid vattenmattan och han stannade någon gång och kändes inte alls som att han var med på att vi skulle hoppa, men sen sa Linda de att han sneglade på mattan hela tiden så ställde honom lite åt andra hållet och då gick de finfint! Sedan blev det ett stopp till på en linje där han kollade lite och jag blev lite för ihopkrupen i sitsen så de var mitt fel!
 
Sist hoppade vi en bana och första gången gick det inte sådär super, jag red ganska dåligt men vi tog det igen och när jag blev mer lugn och vågade vänta och lita på att de skulle gå bra så blev de superbra! Men jag är så himla nöjd med H för han kändes som himla glad och framåt så då spelar inte alla missarna så stor roll!
 
Film kommer imorgon troligtvis, sålänge får ni se en print på min fina avramling!
 

» Hoppträning idag!

Tog lite sovmorgon idag, himla skönt med helg och lov så att man kan sova ut lite mer, det sensate skoldagarna har det kännts som att jag knappt kommit upp ur sängen. Idag så står hoppträning på schemat och hoppas verkligen att han känns fräsch nu! Han känndes väldigt fin igår så de känns bra. Han har ju inte hoppat sedan Skara och då blev de ju knappt något så kan tänka mig att han kan vara lite krånglig idag, han behöver hoppa vare vecka för att inte tappa och bli osäker, men vi får se hur de går helt enkelt!
 
 
 
 

» FRIDAY

Godmorgon! Var inte glad när väckarklockan ringde imorse kan jag säga, gick hemifrån precis innan sju och min buss går sju, så för en gångs skull var jag glad att den var sen! Allas våran älskade fredag är ju iallafall här och efter denna dagen börjar mitt sportlov, så skönt. Har en ganska lugn fredag och slutar någon gång runt 3 och då ska jag möta upp mamma och  min broder, Felix, ska hitta någon present till våra kusiner som vi ska på kalas till på söndag. Ska även klippa mig, hela 2 cm haha, men vill inte klippa allt slitet på en gång så tar liite i taget. 
 
Sedan så ska jag hem och rida. Går bort till ridhuset och rider ett pass med lite mer krav än de senaste och böja igenom honom ordentligt, för efter en veckas vila och en veckas slöridning. Ska se om jag kan få upp Felix på honom också, han har faktiskt ridit på ridskolan för några eller ganska många år sen. 
 
 

» De finaste jag vet

 

» H just nu

Red ju som sagt Highway i lördags och red då på "ängen" vid stallet. Han bråkade lite när vi skulle gå från stallet men då tog mamma och ledde mig en bit bara så skötte han sig, var någon gång gång på ängen som det kändes som att han började tänka bakåt men då så behöve jag bara lätta lite på tygeln och driva  framåt så släppte de. Hade inga krav utan han fick gå som han ville och red ett par varv runt ängen i trav och han kändes som vanligt och väldigt nöjd! Galopperade en kort bit två gånger för att se hur han kändes där och de var han glader! jobbade honom lite när vi travade av och de kändes bra.
 
Igår så var underlaget lite sämre men han kändes ganska bra, lite seg så gick in i paddocken mest för att känna om de kändes bättre där och han var lite småseg, dock var inte underlagaet super där heller. Idag så får han vila så ska vi gå till ridhuset imorgon så jag kan känna ordentligt hur han känns på ett bra underlag. Fortfarande kravlöst med fokus fram. Ska se hur galoppen känns för de var där de känns enklast ifall de skulle vara att han har ont någonstans tror jag. Känns de bra ska jag ta fram något litet hinder någon dag i veckan och se hur han reagerar. 
 
Känns det fortfarande som att det är något som inte är rätt så får vi kolla upp honom. Känns bättre att åka in till kliniken med honom i onödan och inte hitta något än att rida och kräva saker av honom om han inte är helt 100. Bättre att vara på den säkra sidan alla gånger!
 
 

» Sovmorgon!

Gick upp vid 7 för att åka vid halv åtta imorse, men kunde gå och lägga mig igen och åka en senare buss, *halleluljha moment*. Ska snart gå och klä på mig och åka till bussen. Har en riktig lektion idag och hoppas att jag kan hinna med den tidiga bussen hem, plockar vi bort dagens matteprov så blir det en väldigt lugn måndag, menmen. 
 
 
 

» Äntligen!

Så skönt att få sova ut ordentligt imorse! Idag så ska jag plugga en del och äntligen rida! Blir ett lugnt pass i snön och de ska bli så roligt att få rida min prins igen. Sedan ikväll så åker jag till Lollo och sover där, hon är verkligen en sån vän som alltid kan få en på bra humör!