» På bussen

Godmorgon! Sitter på bussen påväg mot skolan. Trots sovmorgon så var jag nära att missa bussen, så kan de gå om man stänger av alarmet i sömnen! Slutar  vid fyra idag, och då ska jag hem och plugga hade jag tänkt. Highway vilar idag också, hinner inte hem innan de blir mörkt, kan de inte bara bli lite ljusare på kvällarna så man hinner rida ut innan de blir mörkt?


» Snyggt träns!

Såg detta tränset från Hööks på en blogg och precis som många andra saker man kan hitta i deras nya katalog är det riktigt fint! Hade nog gärnat velat ha lite bredare nackstycke på de, dock är jag inte riktigt ute efter ett nytt träns nu, nästa kommer bli ett från PS, men vi får väl se, tycker nosgrimman var det snyggaste så kan ju alltid hoppas att de börjar sälja den separat.
 
429 kr får man betala för detta!

» Pluggeliplugg

Slutade tidigt även idag, så skönt att komma hem och det är ljust ute och det inte känns som att hela dagen har gått. Jag ska sätta mig med lite plugg snart och sedan åka ut till stallet ikväll. Han får vila idag också, hinner inte rida innan det blir mörkt och vill inte rida i paddocken eller ridhuset och då blir det bättre att han får vila och bara myst med. Just nu är det inga krav som gäller, bara roligt och eneklt och så får vi se hur han känns och hoppas att det är där problemet sitter! Sedan är de mer plugg som gäller. Just nu känns de som att det typ aldrig tar slut, menmen!
 
 

» tjugoåttonde

Snart har hela januari gått, hur konstigt? Hänger som vanligt inte riktigt med i svängarna haha. Idag gick jag iallafall i skolan till 12. Fick sluta tidigare för att arbeta på en sak hemma, så skönt! Var ute i stallet en sväng, H hade varit lite hängig och inte ätit upp så vi tog tempen och kollade läget med honom. Dock var han ganska pigg och åt när vi åkte därifrån så de verkade inte vara något men får hålla lite extra koll på honom nu.
 
Ska ägna min kväll åt lite plugg, bara att börja beta av de som är och sedan har jag mopedboken som väntar också. 
 
 
 

» Inte helt kry..

Kännde mig inte alls frisk när jag vaknde så stannade hemma idag.
 
Igår då, ja, vad ska jag säga? Det är sällan, nästan aldrig som jag verkigen blir arg och besviken på min häst, kan alltid hitta felet hos mig själv. Men igår så ville han bara inte. Han var ganska seg när jag red fram, men det var ute i en paddock och de var lite knöligt underlag och då brukar han kunna bli ganska seg och vågar inte riktigt gå framåt. När vi kom in på framhoppningen var han dock likadan men rullade igång i galopp och de kändes lite bättre. Började med att hoppa lilla och han stannade, inget konstigt för så kan han göra någon gång. Men han släppte bara inte. Hoppade de lilla igen och sedan kom vi på oxern och han tvärnitade och jag ramlade av rakt in i hindret. Satt upp igen och tog räcket, tvärstopp två meter innan och han ville knappt gå över när mamma lagt ner och skulle leda över honom. De var verkligen sådär så att de känndes som att han bara ville jäklas. Men strök mig iallafall eftersom att de inte var någon ide. 
 
Blev så himla arg, ledsen och besviken på honom, vad hände med min häst som älskade att hoppa?
Pratade lite med Lotta när vi kom tillbaka till stallet och hon hade en del saker som hon trodde de kunde bero på. Dock är jag lite orolig över att han har ont någonstans. Men ska ge de en vecka nu med ridning utan några krav så får vi se. Vill bara att han ska må bra och tycka att de vi gör är roligt.
 
 

» Closets

 

» Från förra veckan

Här är en film från hoppträningen förra veckan. Här är han lite så som jag skrev om förut, himla loj i hela kroppen, noll energi. Blir att han flackt med hängade framben och nästan häver sig över. Blir lite klurigt att rida då och få bra avstånd till hindrena. 
  

» Pay and Jump

Idag är det dags för lilla pållen att komma ut och hoppa igen! Vi ska på Pay&Jump i Skara. 70/70 cm blir det denna gången, blir lite mer språng men det är inga problem att trava över om det är så. Hoppas att han är på humör idag och går lika fint som när vi var där sist, men har inga förväntningar utan vi tar det som de kommer. 
 
Ska snart ta mig upp ur sängen och gjora iordning mig. Ska åka till stallet om en timme. Då hinner jag släppa Highway i skritten en stund osv. Linnea kommer även följa med, ska bli roligt att träffa henne igen. Vi har ju ridit tillsamans på ridskolan hur länge som helst och fick egen häst ungefär samtidigt, dessutom skiljer det bara en dag på Highway och Rally, Highway är äldst haha. 
 
 

» I hippson!

I förrgår gjorde jag en intervju med en reporter från Hippson på telefon som är en del av en artikel. Idag kom den upp på Hippsons hemsida. Artikeln handlar om debatten om hästlotteriet på GHS och när jag blev intervjuvad så fick jag även frågan vad jag tyckte om saken. Och jag måste säga att jag tyckte att det var svårt att svara på, för jag förstår hur de som sätter sig emot det menar samtidigt som jag faktiskt inte tycker att risken att hästen hamnar i fel hem är större än när man säljer en häst på vanligt vis. Jag menar, som de säger så har de inte varit några problem hittills och är vinnaren någon som inte kan ha hästen så löser de de genom att sälja den. Så får nog säga att jag fortfarande tycker att det är en bra sak, pengarna från lotteriet går till bra saker och en häst är ett helt fantastiskt pris att vinna om man kan ha den, annars så får man ju pengarna de säljs för. 
 
Ni kan läsa hela artikeln här!
 

» Pluggdag

Godmorgon! Ligger i min säng men ska snart gå upp och troligtvis åka till stallet. Förutom det så står plugg på schemat idag, mindre roligt men har en hel del som måste göras. Highway ska gå ett pass i ridhuset mycket fokus på lydnad. Han har bara gått två dagar denna veckan än så länge. Känndes som att han behövde ta det lite lugnt då han känndes helt seg i hela kroppen förra veckan. Han har dessutom varit himla fin nu så hoppas att de blev bra. Däremot har han varit riktigt bitchig emellanåt, så kan ju bli mer av de om han har lite extra energi, haha.
 
 

» Tillbaka

Hej igen! Roligt att se att de faktiskt är några som kollar in häsr tros att uppdateringen är i bott.  Har helt enkelt inte haft så mycket att skriva om, är i skolan åker hem, åker till stallet och går och lägger mig typ. Men vill ha något att kolla tillbaka på så får ta  tag i detta nu, är ju faktiskt roligt, bara jag som är lat. 
 
 

» Hoppträning

Godmorgon! Vaknade faktiskt ganska tidigt imorse, skönt att börja vända tillbaka dygnet igen, haha. Ska snart åka ut till stallet. Ska träna för Linda vid elva. Känns som en evighet sen vi hoppade sist så det ska bli roligt. Känns som att vi verkligen är påväg framåt nu så hoppas att han går lika bra idag som han gjort de senaste träningarna!
 
 

» TGIF

Så skönt med fredag idag, har gått två dagar i skolan och känns som hundra år, bra där. Somnade nästan på första lektionen, tröttjej97. Kunde iallafall sluta tidigt idag och var hemma innan två, plus på den. Hann åka ut till stallet innan det blev mörkt och gick bort till ridhuset. Min häst hade en del energi kan jag säga, spänd som bara den i början men när jag ridit en stund så slappnade han av och blev riktigt fin! Han är verkligen så rolig att rida nu, himla mjuk i kroppen och fin i munnen och allt bara funkar!
 
Nu är jag hos Lollo så ska vara lite social, känner att detta inlägget inte blir något vidare ändå haha.
Jag & L på nyår!

» Skolan




» Nya istiden?

Fyy vad kallt det var när jag stod och väntade på bussen förut, var nästa så att jag funderade på om fingrarna skulle bli isbitar och ramla av typ, haha. Så nu har jag tagit en varm dusch och skruvat upp elementet på högsta värme. Har iallafall gått första dagen i skolan detta året, lite segt att komma upp ur sängen imorse men det har varit en ganska bra dag ändå. Tycker verkligen att jag har en sån härlig klass och då blir ju skolan så mycket roligare!
 
Highway har vilodag idag och mamma tog stallet förut. Ridhuset var bokat på kvällen och jag hade ingen som kunde gå med mig dit. Lite tråkigt att det blir nästan så att jag rifit varannan dag denna veckan, men så kan det vara ibland. Igår när jag red var han verkligen superfin efter ett tag! Red i lite över en timma faktiskt, rider nästan aldrig så länge förutom när jag rider ut. Men de behövdes, red lixom fram i en timma. Men han var lite överallt och jag lät honom ligga och rulla i galopp och bara ha ganska långa tyglar och vänta tills han själv började "bromsa upp sig" och söka sig neråt för att arbeta istället för att bara springa. Efter de så började jag med den övningen jag tänkt att göra. Red in på kvartslinjen och flyttade honom därifrån för att sedan fatta galopp. Fattningarna sitter bra nu, dock inte på rakt spår så är det dit jag vill komma, så får ta de lite i olika delar!
 
Sedan så måste jag berätta om min första avramling på Highway! Igår när jag skulle sitta upp i ridhuset så hade jag då dressyrsadeln=långa stigbyglar= inte jättesmidig att sitta upp i tycker jag. Men mamma höll iallafall emot och precis innan jag skulle "svinga" över benet så går Highway iväg. Och det är ju inte de att jag aldrig suttit upp i "farten" på min lilla häst, denna gången skrittade han dock väldigt fort och jag han inte sätta mig i sadeln utan fortsatte lixom över ner i backen haha! 
 
 

» Vilken klubb?

Något jag började fundera på för ett tag sedan är vilken klubb jag vill tävla för. Jag är just nu medlem i två klubbar, Ridklubben i Grästorp där jag började rida och sitter med i deras US- styrelse och Lidköpings Ridklubb där jag började rida för 2-3(?) år sen. Jag har innan endast tävlat för Grästorp, ett självklart val då de gånger jag tävlat utanför klubben har varit på en av deras hästar. Har dessutom varit ganska aktiv där länge och sitter just nu som ordförande i US.
 
Nu har jag ju dock egen häst och kan välja fritt vilken klubb jag vill tävla för så nu är inte valet lika enkelt. Jag kommer snart gå ur US då jag känner att jag inte riktigt hinner med de och kommer alltså inte vara lika aktiv i Grästorp som tidigare. 
 
Detta året kommer jag tävla för Grästorp tror jag. Jag har inte tänkt att tävla i lag iår så då spelar det inte så stor roll. Men hur jag ska göra nästa år har jag ingen aning om. Lite tidigt att börja fundera på det nu kanske men kan ju ha lite (läs myyyyyyycket) beslutsångest och de skadar inte att ha de i bakuvudet för att kunna väga för&nackdelar mot varanndra. 
 
För ta en funderare på detta!
 
 
 

» Ännu en dag hemma

Inge skola idag heller, blir så trött på detta haha. Så de  blir slöande i soffan idag med. Skönt i någon dag men nu börjar det bli långtråkigt. Ska iallafall rida ikväll. Går bort till ridhuset och rider där, så skönt att ha de så nära nu när det inte går att rida i paddocken. Blir mycket galoppjobb med fokus på fattningarna. Ska prova en liten "övning" som jag kom på och se om de kan hjälpa oss lite på vägen. 
 
 

» #5

#Jag tycker jag ser lång ut på Highway ibland.
#Jag är extremt kräsen när det kommer till mat, kan typ nämna max 5 rätter jag tycker är riktigt goda.
#jag stör mig extremt mycket på när folk inte är ärliga. Visst, alla har vi väl ljugit ibland. Men de jag stör mig på är folk som hela tiden kommer med små vita lögner. Inga stora saker utan bara går bakom ryggen på en utan att själv tänka på de. Har sjukt svårt att lita på någon som gör så.
#Kommer alltid på bra ideér till blogginlägg och har i princip hela inlägget klart i huvudet. Dock "försvinner" allt när jag väl ska skriva de. 
#Jag är beroende av WeHeartIt.
 
 

» Att ta ansvar.

Något jag tycker att man ser allt för ofta i annonser är orden "MÅSTE BORT". De orden följs sedan ofta av "p.g.a ingen stallplats efter onsdag" eller något liknande. Blir så arg på hästägare som inte tar ansvar för sin häst.
 
När man köper en häst så tar man på sig ett ansvar för en annan individ. Hästens behov ska uppfyllas, inga kompromisser på de! Blir hästen sjuk, halt osv så ska de inte vara någon tvekan på att man kan åka till en veterinär med den. Skaffar man sig en häst så ska det inte vara någon tvekan på att man kommer kunna ta hand om den varje dag, ingen tvekan på att man har pengar för att kunna betala veterinär och hovslagare.
 
För man har ju tagit ansvar för någonannans liv och då tycker jag att man ska prioritera de. Det är inte hästen som valt dig som ägare. Förlorar man stallplatsen så skaffa en ny. Sen om du bara kan få en som ligger en timme bort, ta den då. Det är inte hästens fel att ägaren av någon anledning behöver byta stall, då ska inte den få lida för det heller. Sen om det inte är hållbart i längden och man behöver sälja hästen, okej. Men hästen ska inte "kastas iväg" till vem som helst. Det är hästägarens ansvar att se till att hästen hamnar hos en bra ägare, inte hos första bästa bara för att man "måste bli av med den".
 
Man ska aldrig kompromissa när de gäller hästens behov. Den ska vara prio ett, även när det gäller småsaker. Är det kallt ute och man är på ex. en tävling. Då tycker jag att det är en självklarhet att man tar hand om hästen först. Att den får på sig täcke osv innan man själv får på sig varma kläder. 
 
Har man valt att skaffa häst så ska man ta ansvar och prioritera den!
 

» En lista

Vad har du på dig?
 - Mjukisar & hoodie
Hur mår du?
 - Är väääldigt trött.
Vad önskar du just nu?
 - Att de ska bli februari och GHS!
Vad ska du göra imorgon? - Troligtvis gå till skolan och rida
Vad skrattade du senast åt? - En bild på twitter
När grät du senast? - För några dagar sedan?
Senaste köp?  - Kommer inte ihåg haha.
Senast sedda film? - Ingen aning, fåttguldfiskminne
Vem var den senaste som ringde dig? - Mamma
Vad stod det i ditt senaste skickade sms? - Kram!
Vem skrev senast åt dig på facebookchatten? - US
Vart vill du åka just nu? - London eller New York hade inte varit fel.
Nästa planerade resa? - Göteborg i februari (Horse Show)
Dagens känsla - trött, 
En maträtt du inte äter? - Inget med lamm eller häst i, ingen stark mat osv
 
 

» Vänt på dygnet

Blev ingen skola idag heller, hur lång tid kan detta ta egentligen? Dessutom har jag vänt på dygnet helt känns de som. Somnar alldeles för sent på kvällarna och vaknar senare än vanligt på mornarna, får bli ändring på det nu!
 
Händer inte så mycket idag. Ska ta de lugnt hela dagen och åka till stallet på kvällen. Highway får vila idag då ingen kunde gå med mig till ridhuset. Känns lite onödigt att rida i paddocken eftersom han bara får massa styltor och jag inte kan rida ordentligt. 
 
 

» Bra ridpass!

Slutade med att vi gick bort till ridhuset idag ändå. Han var superduktig och skötte sig bra om man bortser från lite bråk i början. Finns nämligen ett hörn med hinder osv som han tycker är såååå läskigt så då passar han på att bråka och krångla när han har något att "skylla på". Men han kändes väldigt fin, hittade en bra rund form och hade bra bjudning. Red mycket volt, böjde igenom och flyttade lite och mycket övergångar. Märkte verkligen hur bra övergångerna blivit idag! Fick så himla många bra mjuka övergångar så det känns som att allt arbete med de gett resultat. Galoppen som varit lite strulig ett tag börjar verkligen bli som vanligt igen. Kommer bli mycket jobb på den framöver för att få den mer reglerbar. Är verkligen nöjd med detta passet!
 
 

» Måndag

Började min måndag med att vakna med lite halvpanik över att det var måndag, men de blevgenst bättre när jag insåg att jag inte behövde gå upp. Om det har varit något bra med att ha vattkoppar har de varit att jag kunnat sova när alla andra behövt gå upp. Men nu är det nog slut med de och förhoppningsvis kan jag gå till skolan imorgon. Känns skönt att komma igång igen med lite rutiner!
 
Jag åker ut till stallet ikväll och då skulle Lotta hjälpa oss att brodda. Både jag och mamma är ganska kassa på att skruva i de jäkla broddarna, och när man väl lyckas så sitter den snett. Jag mener, hur svårt kan de vara?! Med Highways dåliga tålamod så blir de en ganska dålig kombo, haha. Sen får vi se om jag rider efteråt. Igår så red jag barbacka i paddocken. Dock gick de i ultrarapid och han ville knappt gå för han fick så mycket styltor. Så får se hur det blir. Skulle vilja gå bort till ridhuset om de inte blir för sent.
 
 

» Stalldag

Hemma medan alla andra är i skolan, trots att jag känner mig ganska pigg och de känns mer som lite extra ledigt än att jag är sjuk så är det lite tråkigt faktiskt. Men jag ska spendera dagen på bästa sätt, i stallet! Ska åka ut dit strax och fixa iordning. Highway har ju vila men han får nog gå i skrittmaskinen en stund och bli lite ompysslad. Dessutom har jag en himla massa saker som behöver smörjas. Finns alltid saker att göra i stallet och de är så mysigt att bara gå omkring och fixa. Så de är mina planer för dagen!
 
Ska nog ta med kameran och fota lite också!
 
 

» Varannan dag

Ett inlägg varannan dag, inte något vidare direkt. Men det enda jag gör är i princip att ligga hemma framför tv:n och åka till stallet och mocka osv. Idag blev Highway dessutom vaccinerad så han har fått vila idag och vila imorgon iallafall. 
 
Imorgon börjar skolan igen, jag kommer ju dock få stanna hemma eftersom jag inte är frisk än. Ganska tråkigt ändå, man hamnar så fort efter om man missar de första dagarna efter lov känns de som! Men jag får vara glad att jag inte har någon feber och är ganska pigg.
 
Har lite brist på bilder känner jag, menmen, denna är ifrån nyår iallafall!
 

» Död hals & bra träning!

Det här med vattkoppor är defenetivt inte de roligaste jag varit med om! Jag ser ut som jag vet inte vad, hela jag är prickig, uschuschusch. Men de värsta måste nog vara halsen, det jag kan äta är typ glass och nudlar, fin liten diet de. Var iallafall på vårdcentralen igår ifall jag kunde få medicin, men har ju ingen feber så jag kunde klara mig utan. 
 
Jaja, nu har jag klagat klart. Jag får iallafall rida sålänge jag känner att jag orkar så va hos Linda och tränade imorse. De känndes riktigt bra, något stopp där jag gjorde fel eller han kände för att titta lite på hindret innan han tyckte att de var säkert att skutta över. gulleplutt! Han är så rolig, ibland bryr han sig inte alls medan andra dagar kan han göra som idag när vi värmde upp. Skulle rida över cavaletti men 2 meter innan första bommen tvärstannar han och kollar på den som att den ska attackera, haha. Nej men jag är nöjd, hittade verkligen en bra känsla och det känns som att de bara går framåt. Vi hoppade en liten "bana" och han fixar de bra så nu kan vi börja höja upp lite mer. Själva hoppandet går ju bra men det är jobbet mellan hindrena som vi behöver jobba på!
 
Jag måste också gör något åt min sits som är så förfärligt ful just nu! 

» Vattkoppor

Kom precis hem efter några roliga dagar i Göteborg med saknade vänner. Dock upptäckte jag imorse att jag hade lyckats få vattkoppor, mindre bra. Men jag känner mig ganska kry som tur är så ska ta mig ut till stallet och rida lite lugnt barbacka i paddocken, så himla mysigt. Perfekt start nu när han har haft lite minivila att ta ett lugnt pass  med mycket övergångar.
 
Måste ju säga de att jag ser väldigt piggoch fräsch ut haha.

» Mot Göteborg

Vaknade inte allt för sent idag, och tur var väl de. Skulle ha packat osv igår men blev aldrig så. Men hann göra de nu på morgonen. Har precis ätit lite frukost och ska åka iväg till stallet. Highway vilar ju som sagt nu så han ska bara få gå en stund i skrittmaskinen medan jag fixar stallet. 
 
Efter de så ska jag hem och göra iordning mig och sedan åka till stan. Tåget till Göteborg går en stund efter tre och vi skulle fixa lite saker innan. Ska bli roligt att träffa våra väldigt saknade Göteborgare igen! Kommer stå lite tomt här några dagar nu men så får de va.
 
Tror bilden är typ två år gammal, haha. Man måste ju bara älska Lollos gulluga pyjamaströja haha.
 

» 2014

GOTT NYTT ÅR! Lite sent men så kan de va. Jag kom nyss hem från Kajsa där jag firat nyår med ett roligt gäng tjejer. De flesta hade jag inte träffat tidigare men de blev en riktigt rolig kväll och nu känns de bra med nytt år!
 
Nu ska jag snart åka iväg till stallet och pussa på Highis och fixa stallet. Sen ska jag bara ta de lugnt och packa lite inför imorgon.
 
iiiiiiinga bilder på datorn