» Bra dag

Sitter hemma hos Lollo och väntar på mamma. Ska åka och rida och sedan åker jag tillbaka hit, så mysigt att va med min underbara vän. Hon åker ju dessutom bort nästa vecka så får se till att ta igen lite tid i förväg, haha. Nejmen de är alltid lika roligt att va med bästi.
 
Gick superbra för Rebecka idag, vinst i första klassen, så grymma! Blev några bra bilder så dom kommer nog upp under kvällen. Vi gick över till Hööks en sväng också eftersom de låg på andra sidan vägen. Hade väl inte tänkt att köpa något men fick med mig två saker hem iallafall.
 
 

» FRIDAY

Blev så himla glad när de började regna när jag gick in mot stan i eftermiddags, äntligen lite mysigt höstväder! Mötte upp min saknade mormor i stan och sedan kom mamma och Felix. Var inne på Granngården och köpte *läs mamma köpte* lite nödväniga saker. Blev ett remontträns, ett hackamore och hovolja. Ska bli riktigt spännande att prova rida Highway på hackamore! 
 
Ska plocka iordning på mitt rum lite nu, ja jag skriver de typ varje dag men de händer aldrig haha. Sedan ska jag åka till Lollo och sova där inatt. Ska med henne när hennes lillasyster Rebecka ska tävla imorgon. Goa "lilla" Becki, nästan lite som min lillasyster, hihi. Tar med kameran så ni kan räkna med lite bilder när jag kommer hem. Fick nämligen alla pogrammen som saknades i min dator idag så är sugen på att börjar prova Photoshop.
 
 

» Godmorgon!

Ska snart bege mig mot bussen för sista skoldagen denna veckan, två veckor på gymnasiet. Känns som om de gått fort samtidigt som att jag gått där hur länge som helst. Trivs verkligen med skolan, pogrammet och klassen!
 
Ja, skuggorna gör att mitt ansikte ser helt skvt ut men så får de va.
 

» justgirlythings


» Dagen+ en mycket vacker bild

Hejsanhejsan! Sitter i soffan med min Mac som vi då fick i skolan idag. Upptäckte dock att jag bara fått standardpogrammen i min och inte alla redigeringspogram osv som vi mediaelever ska ha fanns. Så kommer få lämna in den igen så de kan installera dom, lite surt, men jaja. Snart börjar iallafall ett av mina absoluta favoritpogram, Say yes to the dress, underbart! När de är slut så ska jag åka ut till stallet. Highway har vilodag så han ska bara in och få mat, skönt för honom att vila helt från mig minst en dag i veckan, bara vara ifred och gå i hagen. Tror han uppskattar de då han alltid blir så mycket mer posistiv efter en sån dag och tycker de är roligt att få komma in och bli grejad med. 
 
 

» Macbook :)

 

» Kamerautrustning

Fick en fråga om vad jag hade för kamera osv så tänkte visa lite vad jag har!
 
Kameran jag fotar med är en Nikom D5100. Jag fick förra våren, min första systemkamera. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Tycker den var hyfsat lätt att lära sig och den tar bra bilder!
 
 
Objektiv: Första objektivet jag fick fick jag med kameran. De är ett AF-S Nikkor 18-105mm 1:3.5-5.6. Ett jättebra "allroundobjektiv" Går att fotografera de mesta med. Hade bara de ett bra tag och har användt de i både ridhus, utomhus, till porträttbilder osv. 
 
 
 
I julas så fick jag ett till objektiv. Ett AF-S Nikkor 70-300mm 1:4.5-5.6 G. Detta är lite svårare att fotografera med dels eftersom att de väger mer och är längre så man håller inte kameran lika "stabilt" men de har en bildstabilisator plus på de. Men tycker de tar bra bilder och man kommer verkligen långt med de, så tycker detta är väldigt roligt att fotografera med.
 
 
 
 
Sen har jag även ett AF-S Nikkor 50mm 1:1.4 G.Detta är alltså ett fast 50mm med stort ljusinsläpp. Perfekt till att fotografera porträttbilder men fungerar även att ta ridbilder på nära håll. Även detta tar bra bilder och jag är väldigt nöjd med de!
 
 

» Onsdag

Var hemma redan vid 1 idag. Slutar numera tjugo över elva på onsdagar, underbart! Hade två lektioner varav ena var Foto, hej onsdag jag älskar dig! ♥ 
 
Var precis ute och fotade lite och ser just nu på PLL och ska städa iordning på mitt rum, för de gjorde jag självklart inte när jag tänkte göra de i helgen, så typiskt mig. Lite senare så ska jag till stallet. Blir joggingdag för Highway idag, stretcha igenom och sedan skritta ut på asfaltsvägen. 
 
 

» Ingen tid

Vet att min bloggning är ungefär så dålig den kan bli, men har bara varit hem, stallet, sova de senaste dagarna, har inte haft någon tid alls. Men så kan de vara ibland. Idag har jag och Highway iallafall tränat för Linda. För de mesta så gick de väldigt bra. Känslan när han verkligen kommer ihop och och trampar på, så maffigt! Sedan i slutet blev vi båda ganska trötta och de blev mest en dragkamp. Men Linda fick oss att jobba lite till och vi avslutade ganska bra. Hon tycker att jag ska börja kolla tävlingar nu, jag är dock lite skeptisk, vill attt allt ska sitta perfekt haha.
 
Gammal bild
 

» Hemma och laddar mobilen

Kom hem för en stund sedan och  ska snart åka iväg till stallet. Väntar bara på att mobilen ska ladda klart, finns inget så hemskt som de gånger den laddat ur när jag cyklat hem i mörkret, haha. Lång dag i skolan, kan ju inte direkt säga att jag hoppade upp ur sängen imorse..
 
 

» Lite bilder

Här är några bilder från dagens ridning. Väldigt slapp ridning så kan ju inte säga att de gick varken bra eller dåligt. Blev något varv i trav också. Är medveten om att han går bakom och jobbar mycket på att han inte ska göra de, nu red jag ju inte särskilt mycket ordentligt idag så fick inte jobbat upp nosen på honom.
 

» trött som få

Kännermig tröttast i världen, typ. Vet inte om jag börjar bli sjuk, känner mig helt svag i kroppen, trött och fryser hela tiden. Känns sådär, vill känna mig pigg och frisk! Inte så bra nu i början av skolan om jag blir sjuk heller, menmen. 
 
Jag ska iallafall åka ut till stallet nu. Highway får gå ett pass med bara skritt idag. Tror mamma skulle rida lite också. Annars så är städning av mitt rum något som måste göras, ligger kläder överallt.
 
 

» 5#

1. Förut kunde inte Highway äta godis ur handen, allt hamnade på marken istället. Nu däremot är hans godisätarteknik något bättre, haha.
 
2. När vi var i Alanya i höstas så blev jag biten av en fisk. Märkte inget förens jag slutade bada och såg att jag blödde på handen, inget stort men de va liksom en liten "grop" i handen, så har ett ärr där nu.
 
3. Båda mina långfingrar är lite böjda, haha.
 
4. Älskar regniga dagar, hur mysigt som helst. Speciellt om man kan vara inne och mysa framför någon bra film. Sen så tycker jag det är ganska mysigt att rida i regn också, fast vet inte riktigt om min lilla häst delar den åsikten haha.
 
5. Är nästan lite pinsamt kräsen av mig. Iallafall när de gäller vatten och mat. Finns mycket som jag inte äter och
tycker kranvatten är de äckligaste som finns, nästa iallafall haha.
 
 

» 25 års jubileum

Iår fyller ridklubben 25 år och idag är de väl tänkt att de ska firas lite så de ska va lite olika aktiviteter där osv. US ska ha Häst/ponnyridning så jag ska va där vid 12 och hjälpa till med de. Så de tar nog hela eftermiddagen. Highway ska ridas ikväll. Får nog bli ett pass där jag arbetar med att han ska lyssna och vänta på mig, han brukar ju glömma hur man gör de när han har vilat ;)
 
 
 

» 100 days

Idag är de 100 dagar sedan vi hämtade Highway på Bollerup, minns dagen som de va igår. Kunde för första gången kalla mig för hästägare!
 
 
 

» Roliga dagar!

Lägret va så mycket roligare än jag trodde de skulle bli! Roligt att lära känna alla och nu känner jag mig ganska övertygad om att de här tre åren kommer bli grymma. Lekte massa lekar, de blir man ju aldrig för stor för, right? Grillade mashmallows osv. Kom hem vid fyra och pratade i telefon med Linnea i 2 timmar, älskar långa pratstunder om allt och inget. Vissa människor får en alltid på bättre humör, jag har verkligen världens bästa vänner, inget snack om saken, dom är bäst. Ingen nämnd, ingen glömd♥
 
Är hur trött som helst nu, vart mycket på dagarna och har haft mycket i huvudet. Har dessutom börjat sova dåligt, vaknar en gång i timmen nästan.
 
 
 

» Så himla cosy


» Shine Dressage Revolution

Har börjat kolla mer och mer på tränsen från PS of Sweden. Har bara hört bra om dem och vill ha ett nytt träns med bra kvalite då de vi har nu inte riktigt lever upp till mina "krav". Men när jag köpte aachentränset så var de ju inte tänkt att jag skulle använda de mer än max en gång i veckan, haha. Men både jag och mamma är överens om att vi vill ha ett träns från PS, räckte med att nämna att de va ekologiskt läder för mamma haha. Nejmen tränsen är verkligen uttänkta för att passa hästen så bra som möjligt och då får de kosta lite mer, särskilt om de håller länge. Antagligen kommer de bli ett i modellen "Shine Dressage Revolution". Men är lite nyfiken på att prova rida honom på remont också så ska köpa en lös remontnosgrimma och se, går han super på de så är de kanske mer värt att köpa en sådant, isåfall blir de nog de med pärlorna, himla fint de med!
 
Men just nu lutar de åt detta↓

» Min prins!

Idag kom vi äntligen över "tröskeln" under ridpasset! Joggingpass var de, låg form med mycket avsaktningar och tempoväxlingar, även lite sidförande. I början stretade han en del när han tyckte att jag var för jobbig, speciellt när jag ville minska traven då han gärna bara "går på", när han blir sådär stretig måste jag verkligen tänka på att räta upp mig och vara stabil i sitsen för annars drar han mig ur balans. Ökade på långsidorna och kortade på kortsidorna. Blev ingen större framgång och de är då jag brukar tänka" detta löser vi inte idag, ingen ide att bråka" och gjort något annat istället. Men nu tänkte jag verkligen efter och om han inte lyssnade så tog jag in honom på en liten volt och då kan han inte bara trava på i sin takt utan att hamna i obalans, så på så sätt lurar jag honom lite. Efter en stund gick de även utan volterna och han lyssnade jättebra. Var rikitgt nöjd med honom när vi travade av då jag kände att vi verkligen lyckats med allt vi gjort även fast de inte riktigt funkade i början av passet.
 
 

» Kort dag

Kom hem för några timmar sedan. Skulle egentligen slutat vid tre men hade en inställd lektion så slutade vid 11 istället. Ska ta och cykla till stallet om en stund. Highway ska joggas, skritt och trav. Sedan när jag kommer hem så ska jag packa lite. Ska iväg på "läger" med klassen och en annan klass. Så åker imorgon och kommer hem på fredag, lite "lärakännaallaläger". Så Highway får vila både torsdag och fredag och uppdateringen här blir kanske inte den bästa, ska se om jag hinner fixa något tidsinställt.
 
 

» Sovmorgon

Tvåorna & treorna börjar idag så vi hade lite lektioner som va inställda så börjar inte förens tjugo i två. Har en låång lektion och slutar 4, hemma vid halv 6. Hej schemat jag hatar dig. Kommer ha tre dagar i veckan jag är hemma vid den tiden, på vintern så blir de antagligen ännu senare. 
 
När jag kommer hem så ska jag åka till stallet och rida. 
 
 

» Duktig häst idag!

Idag så hade jag samma tänk när jag red som jag haft nu de senaste, bara rida och inte krångla till de och tänka så mycket för de är då de blir fel och de slutar med att han bara hamnar bakom och vi motarbetar varandra. Just nu tänker jag att de ska vara lätt och jag ställer inte så mycket krav på honom då han varit/är lite tjaffsig och vi haft en liten svacka. Men han ska ändå arbeta, inte massa latispass men mycket "grunder". Gas och broms, ställa och böja. Något jag tänkt mycket på nu är en sak de sa när vi var på Clinic där de visade frihetsdressyr och trickträning, "gå alltid in med inställningen att hästen ska lyckas med uppgiften" och därmed att jag ska be om rätt saker för att de ska gå. Självklart har jag alltid tänkt vi ska klara av de vi gör bra och att alltid avsluta när de går bra osv. Men har inte tänkt i precis de orden och nu frågar jag alltid mig själv innan jag gör något "klarar vi av detta idag, hur känns han" .
 
 
 

» Hemma och vänder

Kom hem för en stund sedan och ska snart cykla iväg till stallet. Idag så va de först "upprop" i aulan och sedan så har vi fått massa info, gått runt på skolan osv! Verkar vara en ganska så bra klass, kände en sedan innan, Tina så de va skönt. Dock fick vi ett riktigt dåligt schema så kommer vara hemma halv 6 tre dagar i veckan...
 
gamal bild..

» Första dagen

Ska snart ta på mig och gå till bussen. Första dagen i skolan idag och jag är faktiskt inte nervös alls, bara lite över vad de blir för klass.


» Finaste jag har

Tycker denhär bilden är så himla fin! Frida tog den sista kvällen på Björneröd och den är så "mysig" på något sätt och Highway är så himla fin. Lite tråkigt att jag ser ut som jag gör och att min jacka puffat upp sig så att de ser ut som jag har puckelrygg, haha. Nejmen min underbara häst är så himla fin, jag har sån tur att få kalla honom min!

» Regn

Hade en jättemysig kväll med bästi igår, hon är så bra! Idag så har vi inte gjort mycket mer än varit i stallet. Fick cykla i regn och blåst men de blev roligt även de. Joggade H lite lätt bara och sedan fick Lollo sitta upp för första gången. Hon såg lite vinglig ut i början haha. Men lite skillnad från Karsten som är C-ponny och sedan upp på Highway som är iallafall 20 cm högre och med mycket steg. Men hon fick lite hjälp av mig hur hon skulle göra och de såg fint ut!
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan ta vara på de sista timmarna av mitt sommarlov, eller ja, jag ska nog gosa ner mig i min säng hela kvällen, riktigt höstväder, regnar och blåser.
 
 
 
 

» Listor

Tre…
… saker som som är tråkigt att göra: städa, plugga, gå upp tidigt
… saker som jag är rädd för: att få cancer, att något ska hända någon i min familj eller mina vänner, ?
… saker som jag vill lära mig: rida riktigt bra, prata italienska, ta riktigt bra bilder
… saker jag ofta gör när jag är hemma: sova, läsa bloggar/blogga, se på filmer/serier
… saker som får mig att må bra: mina vänner, vara i stallet, se mina "nära&kära" må bra.
… favoritplatser: min säng, stallet, Björneröd
… matvaror som jag ofta äter: Frukt, mjölk, apelsinjuice
… mål jag har: bli en bättre ryttare, få ett bra band till Highway, få bra betyg
… starka egenkaper hos mig själv: Ingen aning..
… saker som jag inte kan särskilt bra: Hitta motivation, ta tag i saker som jag måste göra, plugga
… saker som är väldigt viktiga för mig: mina vänner, familjen, hästarna&stallet
… materiella önskningar: nya ridstövlar, primeboots, Ridkavaj från Imperial
… djupa önskningar: få jobba med de jag vill och tjäna bra på de, hålla mig frisk, att mina kära vänner och familj mår bra.
… bloggar som jag läser flitigt: linnolsson.se, theroow.blogg.se, nellieberntsson.se
 
 
 
 

» ..

UntitledTumblr | via Tumblr

» Home alone

Vaknade för några timmar sedan och sedan dess har jga bara legat i sängen och läst bloggar osv. I eftermiddag så kommer Lollo, jag är nämligen ensam hemma idag och imorgon eftersom resten av failjen är på IMAC. Och jag är något mesig så jag vågar inte sova helt själv haha. Blir nog en mysig kväll med bästis!
 
 

» Cozy

 
 

» Många timmar i stallet

Blev 5 timmar i stallet idag. Så mysigt att bara ta de lugnt, plocka iordning på alla saker som låg lite överallt och pyssla med Highway utan att stressa. Har precis pratat med Frida, är evigt tacksam till den som en gång uppfann telefonen, vad skulle man göra utan den när man har helt underbara vänner flera timmar bort? De var iallafall en välbehövlig pratstund, alla borde ha minst en sån vän.
 
Resten av kvällen tänker jag spendera på mitt rum, är nämligen ingen annan hemma, eller ja, mamma är hos grannarna några meter bort haha. Men mesig som jag är håller jag mig helst till mitt rum. Ska sätta på någon film, kika runt på weheartit, kanske fota lite, sätta upp bilder, hänga in lite kläder osv. Ganska mysigt faktiskt!
 
justgirlythings | Tumblr

» Dagen i stallet osv..


» Godmorgon

Har försökt skriva ett inlägg på datorn men gav upp efter att den stängt av sig x antal gånger. Får helt enkelt bli ett fint litet mobilinlägg. Jag ska snart åka ut till stallet och rida.

Annars har jag inga planer för dagen, ännu en lugn dag med andra ord. Skönt att vila upp inför skolan lite.


» Strimlat papper hela dagen..

Idag följde jag med mamma till hennes jobb och jobbade lite, så har sorterat och strimlat papper hela dagen, inte de roligaste men är man i behov av pengar så! Vid lunch så åkte vi även en sväng till Hööks, kollade på några av de nya sakerna som kommit in och blev helt kär i en tröja som jag verkligen är sugen på att köpa, hittade även ett par supersnygga ridbyxor som jag inte sett förut. Vi fick iallafall med oss två saker hem, kan visa i ett enskilt inlägg.
 
Nu ska jag snart åka iväg till stallet!
 
Måste verkligen bli bättre på att ta "vardagsbilder", annars blir de bara massa redan visade bilder på Highway i varje inlägg, haha.

» Lilla racerponnyn

Hittade denna filmen från 2011 på mig och Lucky Luke som jag tävlade den våren. Älskade lilla racerponnyn, så fort vi kom ut på tävling var de gasen i botten i tankarna på honom och jag satt nog mest och försökte få något att säga till om gällande farten haha! Vi gjorde inga stilrundor men roligt de hade vi och Lucky stormtrivdes med att få komma ut och tävla. Kan inte låta bli att sakna de här tävlingarna med honom när vi red i laget, världens bästa stämning, spelade ingen roll hur de gick för oss, humöret var på topp hos alla ändå, så himla härligt!
 
Just denna är den sista starten vi gjorde och den gick på hemmaplan. Förklassen var vi dubbelnolla och två utanför placering och i lagklassen som jag red individuellt så rev vi ett i omhoppningen men hade tredje snabbaste tiden så de var lite surt då jag verkligen ville visa att "min" lilla fjording minsan kunde han också ;)
 
 

» Q

Du har väldigt fint och långt hår! Hur ofta klippet du det ung för att få det att växa såpass långt! :D
Svar: Först och främst, tack :) Men får nog säga att jag skrattade lite när jag såg denna kommentaren då jag nog är den sämsta personen att fråga om man vill veta hur man ska få långt hår, haha. Sanningen är den att jag har någon slags fobi för att gå till frisören och har sedan jag klippte av 1dm 2010 bara klippt det en gång och då fick frisören stränga order om att max toppa 2 cm, haha. Är själv ganska förvånad att mitt hår inte trillar, men antar att jag i grund och botten har ganska bra hårkvalité och har lätt för att få de att växa. Får väl ta mig iväg till frisören snart igen och toppa lite iallafall. Men tills dess så tänker jag fortsätta att dränka de i balsam och balsamspray ;)
 

Oj, nu blev de visst en halv novell om mitt hår..
 
 

» Inte helt med på noterna.

 
Skrittade länge idag. Först ville jag få igenom halterna som han har testat ett tag genom att börja backa. Han backade lite de första men bara några steg och inte flera meter som för några dagar sedan så de går framåt. Ställde och böjde osv. Tog bara något varv i trav sedan för att checka av den innan jag började med galoppen. Nu när fattningarna funkar bra så har han blivit ganska jobbig i galoppen istället. Han biter tag i bettet och och sträcker liksom halsen framåt så mycket han kan. Himla svårt att jobba honom i  de läget men försökte lirka lite och driva framåt. I höger släppte han tillslut och jag galopperade över ett par bommar med 17m imellan och gjorde lite avbrott och fattningar. Tänkte göra detta i vänster också men när jag tog in honom på en volt så bet han tag i inner och helt ignorerade mina hjälper. Fick sakta av till trav och böjde ordentligt i honom där och flyttade honom undan för innerskänkeln. Tog de sedan i galopp igen och det gick lite bättre så nöjde mig då. 
 
 

» Nytt

Lyckades faktiskt ladda ned en gratis design och få upp den här, mycket finare än innan va? Headern är bara tillfällig tills jag klurat ut hur jag vill ha den och vad som passar bra, skulle kanske behöva lite nya bilder? Får se om någon kan fota mig och Highway någon dag. Sålänge så får det se ut såhär iallafall!
 
 

» Förändringar

Jag har alltid haft lite svårt för att acceptera förändringar, när det gäller allt. Tycker för de mesta att om något är bra och jag trivs med de så är en förändring onödigt, helst ska allt vara som de alltid varit lixom. Sen finns de vissa saker som jag kan tycka de är lite roligt med förändring ibland, när man får starta om på nytt, som gy.mnasiet. På måndag börjar jag på De La Gardie. Ett gymnasium med ca 2000 elever, lite skillnad från lilla Dalängen med 300-400 elver. Ska bli roligt att börja i en ny klass och träffa nya personer. Även fast jag inte är 100% säker på att jag valde rätt pogram så tror jag att de här tre åren kommer bli roligare än de på högstadiet, mer saker som jag faktiskt är intresserad av. De är en av de få förändringar i livet som jag ser som positiv. 
 
Däremot är jag livrädd för tanken på att tiden går så himla fort och jag är nog lite rädd för att "växa upp". Just nu är ju livet ganska så "stabilt" eller hur man nu ska säga. Allt är ju så planerat och "säkert". Jag vet på ett ungefär hur de kommande tre åren kommer se ut och jag trivs med de. Jag kommer gå en linje som jag förhoppningsvis trivs med, jag kommer att spendera en massa timmar i stallet med min fina häst, jag kommer hitta på massa saker med mina underbara vänner, åka till Björneröd osv. Allt de är saker som jag trivs med och vill inte att någon ska ändra på. Men någonstans inser man ju att allt förändras med tiden, även vilka man umgås med. Man växer ifrån varandra, flyttar till olika ställen osv, allt kommer inte alltid vara som de alltid varit, de går lixom inte att komma ifrån.
 
Jag tänker ofta på hur saker kan förändras till de negativa och något jag måste bli bättre på att tänka positivt. För visst så kanske man tappar kontakten med vissa som man umgås med nu, men långt ifrån alla. Och i slutändan så brukar ändå de flesta förändringar bli till de bättre, eller iallafall ha något bra med sig!
 
 
 
 

» Lazy Day

Hitills har jag suttit i sängen hela dagen i princip och min plan är att fortsätta så idag haha. Jag kör på Harry Potter "marathon" och tänkte försöka mig på att piffa upp designen lite här på bloggen. Ska se om jag hittar någon fin gratis deign som man får byta header på. Annars får jag väl försöka mig på att koda lite själv. Men först ska jag ta en varm dusch och sätta lite inpackning i mitt slitna hår, kan ju kanske bli lite bättre iallafall.
 
Åker ut till stallet när mamma kommer hem. Fortsätter på samma tänk när jag ska rida som jag gjort några dagar nu, mycket fattningar då han funkat så bra i dom nu de senaste. Annars så känns har de mest kännts som att fattningarna blir sämre och sämre ju fler vi gör på ett pass. Men nu verkar ju de lossnat för tillfälet så får ju passa på att jobba mycket med de så han stärker sig där. Ska även tänka mycket på att ha honom på ytter så han inte bara skjuter ut bogarna.
You should never do that..
 

» Svar

 
Vart har du köpte tröjorna? :) och vad kostade dom?
Svar: Den från Odd Molly köpte jag på Åhléns City, tror den kostade 595kr. Den från Gant kostade 1099kr och de köpte jag på NK.

» Gulle


» NEW

 

» Godmorgon

Hade en bra dag i Göteborg igår, Nora kom på eftermiddagen och gick med oss så de va roligt att träffa henne igen. Tänkte visa lite bilder på vad jag köpte sen. 
 
Idag så ska jag städa mitt rum hade jag tänkt, behöver få lite ordning. Hatar att ha de stökigt omkring mig dock är jag alldeles för bra på att stöka till de haha. Sedan i eftermiddag så är de Grästorpsfestivalen eller något så de ska va lite aktiviteter på ridskolan, bl.a. lagstafett med "kände grästorpsprofiler". Fast jag har ingen aning om vem någon av dom är men. Jag ska iallafall vara med och göra iordning hästarna och rida fram dom. Hoppas på att jag kan ta Junior, skulle vara roligt att rida honom igen!
 
Jag och Junior på en klubbdressyr i våras.
 

» Göteborgsdag

Idag så är de shopping i Göteborg som gäller. Jag och Lollo tar med oss hennes lillasyster Rebecka så de blir nog mysigt. Behöver verkligen lite nytt inför skolan/hösten. Så ska ta och gör iordnig mig och sedan gå till bussen. Laddade ner blogg.se appen igår så får se om de blir något litet inlägg under dagen. Dock har den inte fungerat så bra för mig innan men.
 
 

» Hästivalen

Åkte till skara imorse och där har jag tillbringat dagen på Axevalla. Är "Hästivalen" där i helgen så de va lite olika clinics osv. Kollade bl.a. på team Chasing, Klickerclinic och en frihetsdressyrclinic. Så nu är jag rikitgt sugen på att börja prova lite sånt med Highis. Var på Skara Hästsport en sväng på vägen hem också och kollade lite, men höll mig ifrån att köpa något, måste spara pengar nu för jag behöver lite nytt i garderoben! Vi fick iallafall med oss en klicker hem så får se hur detta går.
 
Nu ska jag ta på mig ridkläderna och åka till stallet och rida min fina lilla häst.
 
 

» Mot Olivia

Ska snart sätta mig i bilen och åka till Olivia. Var längesedan vi sågs så de ska bli roligt, tror dock bara att vi skulle se på någon film och så. Men de blir nog bra för jag är ganska trött haha. Vet inte riktgt vad de är med mig, är trött hela tiden, speciellt på dagarna. Får hoppas att de "går över" snart för nu är ju sommaren i princip slut och om dryga en vecka börjar jag gymnasiet, galet hur fort tiden går, får ta vara på de sista lediga dagarna nu.
 
Tror att det är nästan två år sedan denna bilden togs men jaja!
 

» Åska

Spenderat förmiddagen i stallet. Highway var på bra humör och kom glatt gåendes i hagen. Så roligt att se hans förändring i betendet då han för några veckor sedan mest såg besvärad ut när jag skulle hämta honom. Kan ju ha  med att de inte är så himla varmt längre att göra. Igår så var han väldigt ofokuserad när jag red men väldigt fin fram tills galoppen då vi båda va lite trötta och på dåligt humör så de blev inte bra alls med fattningarna. Idag däremot satt dom så himla bra i båda varven och fick till superfina även på rakt spår :)
Han var fin i övrigt också, dock var skogen himla läskig och han spände sig en del vid vissa ställen men vet inte riktigt vad han tittade på. Tyvärr så började de åska så fick avsluta tidigare än jag tänkt mig, lite tråkigt att de skulle komma just idag när han var så fin!
 
 
 

» Tillbaka!

Har precis satt mig hemma i sängen efter några jättebra dagar med mina underbara vänner. Alltid lika roligt att träffa dem, spelar ingen roll om de var veckor eller flera månader sen vi sågs sist. Jag är ganska trött nu så ska åka iväg till stallet och rida och sedan ska jag se på film hela kvällen har jag tänkt, så skönt! 
 
Men har verkligen saknat min lilla häst så ska bli skönt att pyssla om honom lite!
 
 
 

» Hej

Om en timme ska jag åka och hämta Johanna, Agnes och Nora vid tåget och sedan åker vi till Lollo. Får se hur bloggningen blir de här dagarna, kanske slänger in något inlägg annars får ni helt enkelt klara er utan uppdatering här. Highway vilar onsdag-torsdag och idag rider Karin honom, får hoppas att han sköter sig, haha!
 
måste bara älska Lollos gulliga tröja haha ♥
 

» Inte mycket gjort..

Nu är klockan snart elva och jag har fortfarande inte packat eller städat, bra där. Åkte med Lollo in till stan istället för att handla lite mat osv tills de kommande dagarna och så gick vi en sväng på stan. Kom hem senare än jag trott så åkte ut till stallet nästan direkt efter en lite pratstund med bästa Frida i telefonen. Highway var superfin idag, lite pigg så fick jobba med att få honom att vänta på ig och inte bara kliva på som han tyckte de va bra. Men han var fin i formen och kändes samarbetsvillig så de var bra!
 
Nu ska jag ta tag i städningen. Skulle nog hinna med de imorgon men vil ta sovmorgon och orkar inte stressa, är dessutom hur pigg som helst, så varför inte?
 
 

» Löshoppningen

Här är lite film från när vi löshoppade. Tycker han fixade de fint. Sista ligger på 130 ungefär, inte så högt för en storhäst men hade nog kunnat höja upp lite till, han hoppar ju med bra marginal och de sista tycker jag att han öppnade upp bättre i bak också!
 
 

» 5 augusti

Vaknade vid tio imorse, inte likt mig att sova så länge men får skylla på att jag gått upp tidigt två dagar i rad osv haha. Idag så ska jag städa och packa. Imorgon så kommer nä,ligen tre saknade Göteborgare hit, eller ja, till Lollo. Så jag ska bo där till på fredag, kommer bli grymma dagar med mina fina vänner!
 
När jag är klar med dagens måsten så ska jag se på någon film och ikväll så ska Highway joggas i paddocken. Filmerna från löshoppning hoppas jag att jag kan få upp idag. Krånglade när jag skulle ladda in dom igår men nu så funkade de!
 
 
 

» My own hero

 

» Helt slut.

 
Kom precis hem och har tagit en kall dusch, så skönt! Över 30 grader idag och har stått på banan hela dagen, lite sådär lagom slut nu efter två dagar i värmen. Nu mellanlandar jag här hemma lite innan jag ska åka ut till stallet. Highway ska löshoppas igen, denna gången så ska vi länga ut avståndet lite och han ska få hoppa lite högre, hoppas på att han tycker att det är lika roligt som i förrgår. 
 
Ska även skicka iväg ett mejl till en tjej som ska hjälpa mig med en design till bloggen. Denna var ju bara tillfällig och är hemskt ful om jag får säga de själv haha. Men de ska de bli ändring på nu!
 
 

» Lång dag

Tävlingen var slut vid två idag och vid de laget var jag helt slut, de var nog alla. Var hur varmt som hels och ganska kvavt, så att stå ute på banan hela dagen var ingen hit. Åkte ut till Highway direkt efter. Vi tvättade hans sår och sedan så lekte jag lite löst med honom i paddocken. Nu ska jag ladda in filmerna från igår och se om de blev några bra bilder. 
 
 

» Funktionär

Vaknade för en stund sen och ska snart åka iväg till ridskolan. Klubben har lokala tävlingar idag och imorgon så ska vara funktionär. Känner mig inte jättetaggad eftersom de tydligen skulle bli 29 grader och Sveriges varmaste dag typ, haha! Highway vilar idag men åker nog ut till honom någon gång i eftermiddag nät jag kommit hem.


» Löshoppning

Ska snart sticka iväg till stallet. Löshoppning står på schemat för Highway idag. Lotta har löshoppat Zeta nu så de står framme klart i paddocken så tänkte passa på. Ska bli roligt att se hur han reagerar och hur han hoppar när han hoppar lite mer ordentligt! Pappa följer med så han ska få filma/fota. 
 
 

» Sitsbåge

Idag hade Linda med sig sin sitsbåge som jag fick prova. Var väldigt konstigt till en början men behövde nog de för att korrigera min sits lite. Red en övning med bommar och volter osv. Sedan när jag började trava och hade bågen så missade jag att svänga, kändes jättekonstigt haha! Men han gick iallafall bra hela passet så jag är nöjd!
 
Såhär roligt tycker min lilla häst att det är att bli fotad, haha. 
 

» Hästusar

 

» Hej igen!

Nu var de ett par dagar sedan jag skrev här men har faktiskt inte haft varken ork eller motivation till de. Har varit på Liseberg med familjen och Lollo. De blev en lyckad dag med bästis. Highway har vilat två dagar nu. Han hade dratt av sig en sko i tisdags när vi var borta men Lotta hade satt på den igen direkt. Hon tyckte att han varit lite varm i hoven så han fick vila igår. Han haltade inte eller något så de var skönt. Hade honom lös i paddocken en stund, han följde efter så snällt så. Dock tappade han väl fokus efter en stund och ville gå iväg på egen hand sötisen. Skulle vara roligt att lära honom något lätt trick för skojs skull. Ska kolla lite på google och se om jag hittar något bra. 
 
Idag så kan jag inte påstå att jag gjort särskilt mycket. Planerar att fortsätta så faktiskt, ganska skönt. Ikväll lär jag väl dock få anstränga mig! Ska träna för Linda och hon brukar ju köra ganska bra med mig, haha!