» TAGGAD!

Ska snart krypa ner i min säng med någon bra serie. Somnar glad och taggad ikväll, Highway gick grymt idag och imorgon åker jag & Lovisa upp till Stockholm för en helg med saknade vänner och Globen på lördag kväll, kommer bli så gryyymt!
 
 

» Hemmma

Mådde så himla dåligt igårkväll så mamma tvingade mig att stanna hemma idag, är ju massa magsjuka och sånt som går så de kändes dumt att chansa. Men jag vaknade pigg och frisk, lite förkyld men vad gör de? Men jag får väl plugga lite snart och sedan ska jag packa lite inför imorgon, så taggad! Åker till stallet i eftermiddag för att rida, skönt att hinna med att rida innan de blir mörkt.
 
 
 
 
 

» Trött som få

Ligger äntligen i min säng efter en lång dag. Åkte till stallet efter skolan och eftersom att de var plusgrader hela dagen så var inte paddocken så hård, skönt att kunna rida ordentligt. Blev ett riktigt bra pass med mycket galopp. Han var så fin, backade av och vilade på steget och jobbade med mindre volter och att vända mycket för ytter, lite bakdelsvändning i hörnet. Krävde ganska mycket hela passet och han var ganska svettig i slutet så kändes  som att de var ett nyttigt pass.
 
Har också möblerat om på mitt rum och städat så nu är jag nöjd för tillfället haha. Har lite saker som behöver fixas innan de är klart!
 
 
 

» Hej inte saknade måndag

Måndagar, varför finns dom änns? Nej, jag var inte munter när jag vaknade imorse, ville stanna kvar i min säng hela dagen. Men får klara mig igenom spanska, matte och bad först innan jag kan åka hem och sova haha. Så mycket mer händer inte idag, Highway ska nog vila eller ridas lite lugnt i paddocken, barbacka. Blivit mycket av de nu, men de är så mysigt att rida runt i mörkret utan sadel på ett gosigt täcke!
 
 

» Film från idag

 
 

» Mer om idag

Som sagt så gick de riktigt bra idag, över förvätan! Han var lugn för de mesta och stod snällt i transporten även fast de var andra hästar utanför som gnäggade osv. Han var lite stressad precis när jag skulle sitta upp och inne på framhoppningen när vi skulle ta av täcket och så men annars så var han lugn. Han har inte stannat på ett enda hinder på hela dagen. Inte för att han är en häst som stannar för att han inte vill hoppa men många gånger så kan han stanna i början och vill kolla på hindret innan han vågar skutta över men idag så bjöd han framåt så fint och tvekade inte alls! Mamma var med mig inne på banan så att hon kunde hjälpa mig om han skulle börja krångla. Men de enda var väl medan vi väntade innan den innan mig hoppade som han var lite dum, men annars skötte han sig så bra, så stolt över min prins!
 
 

» Så duktig!

Ett pet på sista i 50 och felfritt i 60, så stolt över min fina!


» Sunday

Godmorgon! Vaknade med soligt väder utanför fönstret, så skönt! Jag ska snart gå upp och åka till stallet om någon timme. Hoppas på att de inte blåser allt för mycket så att jag kan släppa Highway i skritten medan jag mockar och fixar allt annat i stallet och transporten. Dock kan vi inte ta våran då de är något fel med ett hjul. Men som tur är får vi låna Johan och Lottas. Enda nackdelen är väl att de inte har något sadelskåp i transporten, menmen. Linnea kommer även och hjälper mig och följer med så de ska bli roligt!
 
 

» Uppe tidigt!

Vaknade för en timme sen och ska snart gå upp. Ska träna för Linda vid nio så de blev tidig uppstigning. Men får offra en sovmorgon, en dressyrträning känns nödvändigt just nu, har lite saker vi behöver öva på som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa själv. 




» Scapa VS Scapa

På söndag så ska jag åka till Skara med Highway och hoppa en Pay and Jump, ska bli spännande att se hur han sköter sig denna gången. Hoppar 50 och 60 med samma fokus som förra gången, framframfram. Bråkar han så får jag vänta ut honom. Ska se om mamma kan få följa med in på banan då kan hon hjälpa mig och ta tag i honom om han krånglar. För då är inte prio att bråka med honom, de får vi göra hemma, vi ska komma runt!
 
Men de stora problemet är vilket schabrak jag ska ha. Valet står mellan mina två scapa, tåls att fundera på haha.
 

 

» En sämre dag.

De är så sjukt hur man kan gå från toppen till botten. Igår hade jag en himla bra dag, Highway gick bra och sedan kom Lollo och vi åkte in till Lidköping och såg på Catching Fire. Bästa filmen jag sett, var nära att börja gråta tre gånger, tur att de flikar in en hel del roligheter ibland. Hade inte känts så bra att gå ut ur bion med mascara rinnande runt ögonen haha! Jag har ju läst boken femhundraelva gånger och filmen var lika bra den, tur att jag vet att allt slutar lyckligt haha. Men nu vill jag se den igen och ingen i min familj har sett den än så vi ska nog på den någon dag, kommer kunna se den tusen gånger om, grymma skådisar, grym handling!
 
 
Idag var jag dock inte lika munter, känns som att alla sånadär småsaker gått fel, äcklig mat i skolan, fick redigera om en film 3 gånger när datorn hackade osvosvosv. Men har en härlig klass så helt grå och trist har inte dagen varit. Highway vilar idag så var där förut och fixad stallet och så. Nu ska jag ta de lugnt denna kvällen, är helt slut i huvudet, lättirriterad som tusan så att spendera kvällen själv med min dator känns som ett bra alternativ.
 

» Gjorde min dag!

"Hej!

Du undrar säkert varför någon random person skriver till dig, men det finns en anledning haha. Häromdagen när jag anmälde mig till en Pay & Jump i Skara nu på söndag så scrollade jag igenom "startlistorna" lite snabbt och såg då namnet Highway och hajade till lite. Kände även igen ditt namn då jag läst på Ponnysanning att det var du som vunnit Highway på Göteborg Horse Show

I alla fall, jag gick in på din blogg och min första tanke var självklart att han såg riktigt fin ut! När jag sedan började läsa lite inlägg som du skrivit om prestationsångest så blev jag bara så himla ledsen på ridsporten. Det är så typiskt hela jäkla ridsporten, dels att man dömer sig själv så himla hårt men att man också är rädd att andra ska göra det. Det finns många sådana människor i ridsporten som du antagligen vet, men det jag ville få ut med detta meddelandet är att alla är inte sådana. Kände verkligen att jag bara ville skicka iväg ett litet meddelande och verkligen peppa dig! För på bilderna och även filmerna som du lagt på Highway så ser han verkligen jättefin ut, du har gjort ett riktigt bra jobb med honom.

Något som fastnade också var det du skrivit att det viktigaste är att han mår bra, inte om ni tävlar lokalt/regionalt eller liknande. Tycker det var så himla roligt att läsa att det finns VETTIGA hästmänniskor som fortfarande tänker på hästens bästa och ja..jag kunde inte ha skrivit det bättre själv. Tror av hela mitt hjärta att Highway har hamnat rätt.

Så ja, ursäkta för detta något luddiga meddelandet haha. Lycka till på söndag (det går nog jättebra!) och så hoppas jag att vi kanske ses

Mvh Frida Mattsson fridamattsson.horseworld.se"

 


Detta medelandet fick jag på Facebook idag, gissa om jag blev glad! Tänk att någon som jag inte känner ändå lagt tid på att berömma mig efter att ha läst här på bloggen, denna tjejen gjorde min dag! :)

 

 

» X-dag

Var DLG Open igår hela dagen så idag har vi X-dag. Är ledig om man inte har något att ta ikapp med andra ord. Så jag sitter i min säng och ska snart gå upp. Ska plugga lite spanska nu på förmiddagen innan jag åker till stallet. Highway ska ridas, förhoppningsvis på åkern. Han har ju varit lite varm och svullen i ena benet sen han drog av sig skon, men igår var han som vanligt igen så då blev de lite barbacka i paddocken. Var ju minusgrader och frost hela dagen igår så paddocken hade ju frusit, och såklart hade den inte riktigt torkat upp helt så större delen av paddocken är ganska så hård, men på spåret gick de att trava iallafall och han var sååå fin och stadig hela passet trots att han hade stått tre dagar, annars brukar han kunna bli lite tjaffsig när han vilat.
 
Men idag hoppas jag att han är på bra humör så vi kan ta oss till åkern och busa lite. Har lite misstankar om att han har lite energi att göra av med så några galopper över åkern skulle nog vara bra. Dock har han ju testat en del och vill inte gå ut på vägen osv så om han dummar sig så ligger ju prio på att jag vinner och att vi inte går längre än att jag bestämmer när vi ska vända.
 
Sedan ikväll så ska jag gå på bio med Lollo. Vi ska se Catching Fire och jag är jättetaggad, har sett Hunger Games hur många gånger som helst sen den kom ut!
 
 

» Lugn start på veckan

Hejhej! Är lite si och så med uppdateringen här men kom en del imellan och då är inte bloggen prio ett. Har iallafall haft en lugn dag i skolan. Nu ikväll står plugg och lite städning på to do-listan. Ska även ut till Highway såklart. Dock hade han dragit av sig en sko igår så de blev ingen träning och han var lite varm så de blir vila idag med. Hoppas att hovslagaren kan komma ut så snart som möjligt då vi ska iväg på Pay&Jump på söndag, men då borde skon nog vara på igen!
 
 

» Lång dag

Har haft en riktigt bra stalldag. Linnea kom till Highway på förmiddagen, roligt att träffa henne. Vi har alltid mycket att prata om, vi har ju   ridit i samma grupp på ridskolan i flera år och fick egen häst samtidigt. Dem är dessutom lika gamla, en dag skiljer de på H & Rally om man ska vara exakt haha. Jag tog först några skutt på Highway och de kändes inte alls bra. Han var väldigt stel och loj inte alls sig själv. Usch blir så himla orolig när något inte är som vanligt med min lilla häst. Men han har gått himla bra de senaste passen så hoppas på att de bara är lite träningsvärk. Sedan fick Linnnea prova honom och hon gjorde de väldigt bra! Han var ju som sagt väldigt konstig idag men när hon kommit på honom gick han riktigt bra!
 
Sedan åkte vi vidare till Rally och jag fotade lite när Linnea red. Sån himla stor skillnad på honom nu och när jag såg honom första gången, ser inte ut som samma häst, riktigt fin har han blivit.
 
Åkte hemifrån vid 10 och var hemma vid fem och har städat mitt rum(bombnedslag). Så nu är jag trötttröttttrött. Ska försöka somna hyfsta tidigt ikväll, ska nämligen träna för Linda 9 imorgon, vad gör man inte för att bli bättre? ;)
 
Bild från förra helgen↑

» trettondenovember

Onsdag och halva veckan har gått. Känns skönt att tiden går så himla fort nu, har roliga saker att se fram emot och då är de lite lättare att ta sig upp ur sängen på morgonen. Har min kortaste skoldag idag och när jag kommer hem så ska jag plugga lite innan jag åker till stallet. Blir ett pass i paddocken idag med fokus på att han ska gå fram bra.
 
Igår var han hur fin som helst och sedan efter halva passet så började han testa, han bara backade, kickade och kunde bara kasta sig runt åt andra hållet. Höll nog på i 15 min innnan han verkligen gav med sig och då travade jag av och då var han fin. Men har väl kommit till en period då han kommer testa så de är bara att arbeta igenom de.
 
 

» Monday

Då var denna dagen över. Jag hade en lugn dag i skolan och åkte bussen direkt till stallet. Highway vilade idag så mockade bara och fixade maten innan jag tog in hästarna. Så mysigt att vara själv i stallet och bara gå runt och fixa. De har dessutom flyttat in en himla söt liten katt i stallet. Den är nog halvvild, ganska skygg men följer efter en på avstånd och ett par gånger har den kommit fram och hälsat. I fredags så stod den och Highway och nosade på varandra, så himla gulligt! Dock är den väligt mager och så men hoppas att den blir lite mer tam och lägger på sig lite snart, mysigt med en liten stallkatt. Steffo var dock inte alls lika förtjust i den sa Lotta, haha.
 
Bild från igår.

» Film från i lördags

Finns tusen saker jag kunde gjort bättre men är ändå nöjd, vi tog oss runt och de var de viktiga. Är ju inte själva hindrena som är prblemet men man ser ju att han lägger fokus på en massa annat och inte kan koncentera sig på ridningen, men de har ju med att han var osäker att göra 

» Gårdagen

Pay and jumpen igår gick som väntat, han var nog tillochmed lite lugnare än jag trodde att han skulle vara. Dock var de ösregn hela tiden så alla red fram i ett ridhus där de också var framhoppning. Framridningsytan var väldigt liten och de var en himla massa små ponnyryttare som nog aldrig hört talas om varken högerregeln eller att man inte skrittar på spåret. Men H var iallafall avslappnad och fin! Framhoppningen som var på andra sidan av ridhuset var de lite lugnare på och de var väl tur för på den kortsidan fanns det en väääääldigt läskig läktare så han krånglade en del där. Hans nyaste test är att han börjar backa och snurra runt och då spelar de liksom ingen roll vad jag gör, han bara backar och backar. Men mamma fick hjälpa mig och leda förbi någon gång och sedan gick de bra. Han hoppade bra och kändes väldigt nöjd! 
 
Själva banan var i ett annat stort ridhus och så fort vi kom in där tappade han lite fokus på mig men jag bara red och försökte tänka fram. Fick stopp på ettan först, kom igen och då hoppade han snällt över, och så fortsatte de i princip hela banan (ni får se filmen sen). Dock var linjen 6-7 en del problem. Särskilt 7:an där stannade han flera meter innan och bara backade, snurrade och småreste sig. Till slut fick jag hjälp av banbyggaren och efter en stund kom vi över. Sista hindret hoppade han fint över. Andra rundan var ungefär samma problem, men de gick dubbelt så bra. Denna gången fick mamma följa med eftersom han litar mycket mer på henne än på han som hjälpte mig innan.
 
Men jag är verkligen nöjd, vi var där för att träna på att komma ut på ett nytt ställe och vi kom över alla hinder tillslut! 
 
Film och bilder kommer!
 
 

» Trött som få

Är hos Lollo nu, åker direkt till stallet sen och rider ett lugnt pass barbacka, lite dåligt med uppdatering  men har varit så trött så hade nog inte blivit något vettigt inlägg ändå haha.
 
 

» Svar!

Hur stor är highway? :) du har förresten en asbra blogg! :D
Han är ca 162-163 cm! Tack :)
 
Tycker denna bilden är lite rolig, man ser verkligen skillnaden på Cardatch och Highway, C är ju 175+ så H ser ut som en liten ponny haha!
 

» Pay & Jump

Godmorgon! Vaknade för en bra stund sedan, lite segt att aldrig kunna sova på morgonen men ändå skönt. Ska åka ut till stallet vid 10 så jag hinner släppa Highway i skritmaskinen i en timme, bra att göra av med lite överskottsenergi. De står just nu i grushage då den andra är så himla lerig. H har dessutom fått ett sår i ena karleden så väntar med att släppa honom i vanliga hagen tills vi fått bort dem. Dock är de lite konstigt att han fått de då han alltid varit helt ren i karlederna, menmen. 
 
Planen för idag är att lasta ut så fort vi kommit dit i princip. Han står för de mesta väldigt snällt i transporten, tills han hör att de är hästar utanför. Och de känns bara onödigt att bråka med de idag. Men då hinner han slappna av och se sig omkring så de är bra. Fokus idag är att han ska vara relativt lugn och inte bli allt för stressad. Hoppningen får gå som de går, här har jag bara krav på mig. Jag vet hur jag ska rida och krånglar han så kommer vi bara igen. Första rundan räknar jag nog nästan med att få stopp på varje hinder innan vi kommer över. Inte för att han inte vill hoppa, men han vill gärna kolla ordentligt först och de är ju en osäkerhet som vi får jobba på men de blir allt bättre och bättre hela tiden!
 
 

» Finally Friday

Älskade fredag! Fredagar är verkligen så himla mysiga. Hade lugn men lång dag i skolan. Åkte sedan ut till stallet och red ett riktigt bra pass! Har verkligen fått honom till en bra form nu oh han jobbar på bra! Så nu är jag taggad inför imorgon då vi ska på Pay and Jump i vänersborg. Ska hoppa 50&60, ingen press, målet är att han är hyfsat lugn och sedan får hoppningen gå som de går. Nu handlar de egentligen bara om miljöträning osv.
 
Liiite långt ifrån haha

» Prestationsångst osv

Från dagen vi hämtade Highway på bollerup har jag lärt mig så mycket, har så många underbara minnen med min fina häst. Men något som förstört för mig hela tiden är min prestationsångest. Har hela tiden varit så rädd att försöra min fina häst. I hippson stod de att han antagligen skulle kunna gå minst MSV i dressyr med rätt ryttare, den meningen har jag haft i mitt huvud, skulle man fortfarande säga så om honom?
 
Hur Highway funkar i ridningen, ser ut i kroppen och hur han mår är ett kvitto på mitt arbete, de kan vara bra eller dåligt. Något som jag hela tiden varit så himla fokuserad på är hur han ser ut i kroppen. Nej, han ser inte likadan ut i kroppen nu som när jag fick honom, ja, han har tappat lite muskler. I somras föll han ur en del i kroppen, något som gjorde mig helt knäckt. Jag ändrade min ridning hur många gånger som helst, försökte hela tiden hitta vad jag gjorde fel, för självklart var de den enda förklaringen jag kunde hitta, jahg red dåligt. Men efter ett tag insåg jag att han borde ha mer muskler än vad han har. Att han tappade lite när jag fick honom va inte alls konstigt, jag är 16 år och har ridit på ridskola hela mitt liv, innan hade han blivit riden av en vuxen beridare, hästar och ridning är hennes jobb, klart att hon rider bättre än vad jag gör. Vi provade att byta foder och vipps så blev han så mycket bättre i kroppen.
 
Jag har riktigt dåligt självförtroende och när de kommer till hästarna så har alltid prestationsångesten funnits. Jag har varit så rädd att göra fel med Highway, vill verkligen göra min fina häst rättvisa. Men häromdagen så insåg jag att de handlar inte om vi kommer rida den där MSV klassen i dressyr eller om hur han ser ut i kroppen. Jag har snart haft honom i ett halvår och skulle man kolla på tävlingsresultat så finns, inget. Vi har tagit de lugnt och jag har varit rädd att lasta in honom i trailern och åka iväg och visa upp honom för andra som skulle tycka att jag förstört honom och inte kan rida, för så har jag varit inställd på att de ska bli. Men Highway bryr sig inte om han tävlar på lokal/regional nivå eller om han tävlar på nationell. Han bryr sig inte om hur han ser ut i kroppen. De viktiga för honom är att må bra och få göra de han tycker är roligt. Och de är ju alltid de viktigaste för mig, att han mår bra. Och de gör han, han litar allt mer på mig och vi har haft de så himla roligt tillsamans!
 
Jag måste få bort all den onödiga prestationsångesten. Alla dessa småsaker. Som med hur han ser ut i kroppen, de var de bara jag som tänkt på, när jag frågade min tränare vad hon tyckte jag kunde göra så sa hon att hon inte alls tyckte han såg dålig ut i kroppen, men jag la så mycket fokus på de och hittade varenda liten sak jag kunde gjort fel.
Min bästa vän, mitt allt ♥
 

» Hemma

Godmorgon! Vaknade med världens huvudvärk och feber idag så stannade hemma. Är så segt att gå och va lite småsjuk hela tiden. Men de är inte mycket att göra åt de. Ska försöka plugga lite senare och åka ut till stallet ikväll. Highway får gå i skrittmaskinen idag och ta de lugnt så jag ska bara dit och mocka osv.
 
 

» 4 november

Var inte alls glad när alarmet ringde imorse, känner mig inte alls redo för lektioner, läxor och prov. Att jag dessutom vaknat femhundrsjuttioelva gånger inatt gör inte de hela bättre, skulle kunna somna vilken sekund som helst känns det som. Hej här sprudlar de energi *hosthost*...
 
Vädret verkar iallafall vara på min sida idag, soligt och bra. Hade tänkt att klippa Highway igen men om de blir regn så kan jag nog stryka den planen. Hinner jag så ska jag nog jogga honom i paddocken/longera.
 
suddig bild från igår
 

» Lång dag med massa shopping

Har varit en lååång men bra dag. Gick upp halv 7 hos Lollo och sedan har jag befunnit mig på tävling fram tills 1 någon gång då jag och mamma åkte till skara hästsport. Vi hämtade sadeln och fick även med oss en hel del annat hem. Fotade lite i stallet idag men de blev inget vidare bra så tänkte filma de någon dag istället!
 
Sedan åkte jag direkt till stallet och red. Första riktiga passet i dressyrsadeln, är väldigt nöjd med den men de är ju väldigt annorlunda mot hoppsadeln så i början kändes de lite som i början när jag hade H, hänger liksom inte riktigt med och sitsen blir ju annorlunda och har kan lite lättare få mig ur balans och bara gå fortare och fortare, han var riktigt stark emellanåt men vi har ju bara "mysridit" och ridit ut den senaste veckan så de va ju inte så konstigt.
 
 

» Olivia & Highway

Snodde filmen på Olivia & Highway från Olivia. Detta är när hon red honom för ett par veckor sedan. Så roligt att se honom från marken ibland, roligt att se hur han rör sig osv. Tycker Olivia fixade de bra, är ju lite skillnad från hennes ponnys och Highway har ju relativt stort steg så de kan vara lite svårt att hänga med i. Kommer ihåg de första gångerna jag red honom, kom lätt ur balans och hängde inte riktigt med änns när jag red lätt då han gärna "flashade iväg" som Linda kallade de, och då kom jag ändå från storhäst. Men jag har som tur vant mig vid de här laget och tycker att alla andra hästar jag kommer upp på har väldigt litet steg haha.
 
 

» Wanties

//Micheal Kors//Samshield//Primeboots//Marc Jacobs//UGG Australia//Parlanti//

» Åska

Började nyss blixtra och åska utanför fönstret, lite mysigt faktiskt! Idag så är de har vi i US Halloweenfirande på ridskolan med spökvandring osv, brukar vara populärt! Hoppas iallafall att jag inte behöver vara ute och skrämmas, är alldeles för mörkrädd själv haha!
 
Innan de så ska jag ut till stallet också. Highway vilar idag men sätter honom nog i skritten en stund så han får röra lite på sig.
 
När vi är klara på ridskolan ikväll så åker jag direkt till Lollo, ska nämligen med henne på tävlig imorgon. Men ska fixa lite tidsinställda om jag hinner!
 

» November

 
Ny månad, igen. Tiden har verkligen gått så himla snabbt denna hösten, hinner inte riktigt med haha. Men denna månaden har jag iallafall en hel del som jag ser fram emot. Highway ska få göra sin första start, eller ja på pay&jump iallafall. Sen om vi kommer kunna hoppa några hinder får vi väl se, att bara åka dit, lasta ur honom och få på honom sadel osv kan nog bli en utmaning. Men de är bara att öva på själva åkandet också, resten får bli som de blir.
 
En annan sak som jag ser fram emot är sista fredagen denna månaden. Då sätter jag och Lollo oss på tåget mot huvudstaden. Ska nämligen hälsa på Linnea och Frida och på lördagskvällen så är de Globen och Stockholm Horse Show som gäller!