» mysridpass

Hann bli riktigt mörkt innan jag kom ut til stallet ikväll och kände inte alls för att rida något dressyrpass och rida ut va ju inte direkt någon bra ide. Så de blev mysridning barbacka i mjukisbyxor. Red mest runt lite i skritt och trav och lyssnade på en podcast samtidigt, mysigt! Är sånna här pass som jag nog värderar högre än många andra. Myspass när man bara gör vad man känner för, vet ni varför? Jo för de är något jag alltid drömt om. Att kunna bestämma mig för att idag vill jag rida runt i mina rosa mjukis med en podcast i öronen, eller bara skritta ut en timme. Just de är något jag aldrig kunnat gör när jag red på ridskola och friheten att kunna bestämma helt själv vad jag vill göra med min lilla häst, så skönt att inte känna att man behöver välja på att rida ett dressypass eller inte rida alls när man är helt slut efter en lång dag.
 
Iallafall så var han fin och jag kan sitta bättre & bättre i traven. Men när han är lätt att sitta ner på har man verkligen kvitto på att han är avslappnad och arbetar rätt med ryggen, när han spänner sig & sänker ryggen känns de som att man studsar åt alla håll, haha.
 
 

» Designbyte

Har äntligen fått tummen ur och bytt designen här. Är dock inte riktgigt klar än, ska byta header osv men ska försöka hinna med de ikväll. Men sålänge får de se ut såhär!
 
 

» Hej Igen!

Ännu en gång, blogga är nog inte min grej så de blir som de blir. Igår var jag hos Lollo och ikväll ska jag till Olivia. Älskar att hinna umgås med bra vänner nu när det är lov. Alla vi tre har ju häst och då är de helt uteslutet att hinna ses på veckorna och helgerna har man ofta svårt att få ihop de. 
 
Men nu på förmiddagen så ska jag iallafall baka till Halloweenfirandet på ridskolan. Sedan vid lunch så ska jag ut till stallet. Sadelutprovaren från Skara Hästport kommer med våran nya sadel, wiie! Dock älskar jag våran hoppsadel, skönaste sadeln på denna jord haha. Men de ska bli roligt att ha dressyrsadel också, man kommer ju ner lite bättre och få bättre sits. Mamma är väldigt nöjd med att vi äntligen hittat en dressyrsadel, hon gillar inte alls hoppsadeln haha.
 
Sen ikväll åker jag då till Olivia och sover där.
 
 

» Men ja hejja lov

Så himla underbart att vakna och veta att man är ledig. Nej riktigt så trevligt var det inte att vakna imorse (eller alla andra gånger jag vaknade). Men är glad att det är lov iallafall. Jag ska snart ut till stallet och rida innan de börjar regna och blåsa förmycket. Annars har jag något så roligt som tandläkaren på schemat, hade mer än gärna strukit de, tandläkare gillar inte mig av någon anledning.
 
 
 

» Stable

lekte lite med kameran idag när jag väntade medan Lollo fixade Karsten,(var med dem på pay&jump). Lång slutartid och provade lite med att zooma ut och in. Har en sån uppgift i foto nu så passade på! De två bilderna på Karsten blev jag riktigt nöjd med.
 

» Lördag

Ligger i soffan och ser på glee, riktigt höstväder idag, hej mysiga lördag. Har än så länge inte gjort något vettigt, skönt att bara ta de lugnt efter en lång vecka. Men nu är de ju höstlov! Helt sjukt vad fort det har gått sedan jag började på DLG i augusti. Men är verkligen nöjd med mitt gymnasieval och min klass.
 
I eftermiddag så kommer iallafall Linnea hit och då åker vi till stallet för att rida. Tänkte hoppa lite och sedan ska Linnea få prova honom. Var ju med henne och fick prova hennes häst Rally för ett tag sedan och de är verkligen olika de två, som dag och natt. Men tror Linnea kommer rida honom bra! 
 
Bild jag tog på Linnea & Rally i sommras, helt sjukt vilket bra jobb hon gjort med honom!
 

» Uteritt

Tog en mysig uteritt idag. Mamma gick med och vi gick åt ett nytt håll och försökte hitta någon rolig väg, gick in i på en stig i skogen. Fick dock vända efter ett tag eftersom de började bli mörkt. Men H kändes för de mesta väldigt positiv och glad och gick och frustade. Fanns såklart lite läskiga saker att kolla på men han har en helt annan inställning nu och litar på mig så de gick bra ändå :)



» FRIIIDAY

        
 

» Hemma tidigt

Kom hem för en stund sedan. Skönt att vara hemma innan det är mörkt för en gångs skull. Ska alldeles starx åka ut till stallet och rida. Hoppas på att han är lika fin som igår, ska sätta på gramanen och verkligen jobba på att få igenom galoppen bra. Super att bara kunna sätta på gramanen eftersom att han blir så himla stark och de blir bara en dragkamp där vi inte kommer någonstans, så ska jobba mycket på att stärka honom i den korta galoppen!
 
 

» Highway idag

Highway var riktigt fin idag. Efter att han vilat börjar jag alltid veckan med ett pass där jag checkar av honom, mycket halter och övergångar, mjukgjörande osv. Inget komplicerat utan bara rida igenom honom ordentligt. Han var riktigt fin och fattningarna i höger satt så himla bra, själva galopparbetet var han lite tjaffsigare i, i vänster varv var han dock fin! Lotta hade sagt att de verkligen såg ut som jag hittat knapparna nu och att jag hittat en bra takt osv, så roligt att höra!
 
 

» 22 oktober

Tisdag är nog veckans segaste dag, kändes inte bättre imorse att gå upp när de var helt kolsvart ute. Jag är så himla mörkrädd också så att gå till bussen är inte alls roligt just nu, går så fort som möjligt förbi alla släckta hus, haha.
 
Jag slutar fyra och åker ut till stallet så fort som möjligt, så jag hinner rida innan de blir mörkt. Men nu har jag lektion men ska försöka uppdatera lite sen!
 
 

» Film från i lördags

 

» Monday morning.

Var inte alls taggad på att gå upp imorse, mörkt och kallt och allt kändes almänt tråkigt. Måndagar är verkligen inte min favoritdag. Men jag tog mig upp ur sängen iallafall och nu sitter jag i skolan och väntar på att spanskan ska börja med favvopodden i lurarna, #linnochebba. Sedan rulllar skoldagen på fram tills fyra. 
 
När jag kommer hem så åker jag ut till stallet och fixar iordning där. Highway ska bara gå i skrittmaskinen idag, perfekt vilodag men ändå får han röra lite på sig, han har så himla mycket energi nu när de blivit lite kallare, så han får gå där idag en ganska bra stund.
 
 

» Lång uteritt

Blev en låång uteritt idag. Försökte hitta någon rolig ridväg men vet inte om jag lyckades så bra. Småregnade lite hela tiden men de blev en mysig tur ändå. Var nog ute i två timmar, skrittade nästan hela tiden. I slutet när jag red mot stallet passade vi på att ta en galopp över åkern. Blev lite förvånad när han började bocka i fattningen, så himla glad och positiv. Han har aldrig bockat sådär för att han tyckt att de varit så roligt, han brukar hålla sig på matta och nöja sig med att spetsa öronen framåt, roligt!
 
 

» Skarpa bett och hjälptyglar

Åsikterna om skarapa bett och hjälptyglar är mååånga. Vissa anser att de är djurplågeri så fort man sätter ett stångbett i munnen på hästen medan andra sätter in alla möjliga avancerade bett på sin häst och de finns väl egentligen inget "rätt och fel" utan bara delade åsikter. För hästar är olika individer,  precis som vi. Och alla människor trivs inte med samma sak, eller hur? 
 
Jag har sett hästar som sprungit och gapat mot ex. det omtalade pessoabettet, men har också sett harmonsika lugna hästar med detta bettet i munnen som verkligen sett ut att trivas. Så något rätt och fel kan de inte finnas, jag tror att man får se från häst till häst, ekiage till ekipage, alla är olika.
 
Jag tror inte att de flesta är ute efter att vara elaka mot sina hästar, iallafall inte i detta landet. Det är inte många ryttare som skulle plåga sin häst medvetet. Man gör de man tycker blir bäst och löser problem på olika sätt. Jag har många gånger sätt hästar och ponnys som rycks i munnen med skarpa bett samtidigt som ryttaren kör sporrarna i magen på hästen, drar i den ena tygeln men vill sedan åt andra hållet och hästen gapar och de ser ut som den bara vill därifrån. MEN jag tror inte att ryttaren medvetet sätter sin häst i den situationen, jag tror mycket handlar om okunskap. 
 
Jag anser att skarpare bett och hjälptyglar är bra om de används på rätt sätt. Sedan finns de såklart vissa bett som är bättre alternativ än andra. Men hade valet stått mellan att hoppa en bana på en häst som jag fick rycka tag i med ett vanligt tränsbett, som inte lyssnade på förhållningarna utan att man blev stark i handen och at rida samma häst med ex. ett pelham och då kunde rida mjukt och ta små förhållningar som gick igenom utan att jag drog i hästens mun så skulle jag utan tvekan valt de senare alterantivet. Jag läste ett klockrent citat på Elisabth Ågrens blogg en gång "stirra dig inte blind på bettet som sitter i munnen utan ryttaren som håller i tygeln".
 
Jag har inget emot skrapare bett och hjälptyglar om de används på rätt sätt. Sen ska man ju alltid sträva efter att rida med så milda bett och utan så lite hjälp som möjligt men ilbland behöver man kanske lite hjälp på vägen!
 

» Söndag

Godmorgon söndag! Så mysigt att vakna av att regnet smattrar mot fönstret, de bästa med hösten. Idag så har jag en del skolarbete som ska göras, lite segt men de är skönt att ha de gjort. Ska försöka få ihop film från när jag hoppade igår också.
 
Highway ska antingen ridas ut eller joggas på banan, får se. Vill helst rida ut en sväng men regnar de eller hinner bli mörkt innan jag åker till stallet så blir de nog banan.
 
 

» Highway idag

Hoppade som sagt idag, första gången utan Linda på ett tag. Är så rädd att göra fel och förstöra för honom, han tycker ju det är så roligt och är så rädd att göra fel. Men som Linda säger, på de här höjderna kan det inte bli så himla fel, nu hoppar han ju knappt. Men de flöt på riktigt bra, hoppade bara ca 60 cm men de handlar inte om höjden nu, hade kunnat hoppa högre men nu gäller de bara att jag ska våga lita på honom och att vi ska få en bra känsla, de ska vara lätt. Men de sista så höjde vi upp ett av hindrena till ca 75-80. Ingen höjd men de blir ändå lite mer språng. Måste bara lära mig vänta och låta honom lära sig att sköta de själv. Nu blir de lätt att jag låter honom vara fram till hindret men precis innan när jag ser att vi inte kommer rätt blir de lätt att jag trycker av honom för tidigt, måste våga lite på honom som sagt. Men han är verkligen rolig att jobba med, han lär sig snabbt och är med på noterna.    
 
 Sedan fick Olivia sitta upp på honom en stund och de gick jättebra tyckte jag, är ju inte jättlätt första gången, är inte förens nu jag börjar hitta hur jag ska rida för att de ska bli rätt. Men de är himla roligt att se honom från marken ibland också, blir påmind om vilken fantastisk häst jag har, hur fin han är och vilket snyggt steg han har!
 

» Mot stan

Ska åka in till stan nu och sedan till farmor med familjen för att fira henne lite då hon fyllde år i veckan. Highway skötte sig fint idag, skriver mer om de sen!
 
Smakprov
 

» Ny ryttare på Highway

Idag har jag (Olivia) fått rida Highway. Jag kan väl inte säga att det såg så snyggt ut, men åh vad roligt det var!! Första gången jag red en storhäst faktiskt så med tanke på det tycker jag att det gick ganska så bra. 
Men Matilda får berätta mer om ridpasset sen, men det såg superbra ut när hon red!
 
/ Olivia - oliiviiagustavsson.se
 
 

» Så duktig!

Highway gick så himla bra idag. Hittade en riktigt bra form, fick riktigt fina övergångar och och en galoppfattning som var sådär riktigt bra så man nästan inte kände att han bytte gångart. Red mycket volter och lösgjörande. Känns som att jag hittat en bra ridning nu, de är en så svår balansgång mellan hand och skänkel för att han ska hitta en bra form utan att bli för djup.
 
Klippningen gick också bra. Han krångla inget förutom lite i slutet. Har lite kvar som vi ska klippa imorgon. Nu ska vi nog snart sova, ska ut till stallet tidigt imorgon och jag är jättetrött.
 
 

» favvisdagen

Fredag är nog allas favoritdag, eller? Min är det iallafall, hela helgen framför sig. Lugn dag i skolan och slutade ganska så tidigt.  Nu ska jag snart ut till stallet och rida. Olivia kommer sedan dit och så ska vi börja klippa honom. Hoppas de går bra nu. Sedan sover hon här och så klipper vi klart de sista imorgon. Om vi hinner så ska vi rida efter. Tänkte hoppa lite och så ska Olivia få rida honom lite :)
 
 

» Schockemöhle Sports

Två mobilbilder på schabraket vi köpte i måndags. Så mycket finare i verkligheten, är nästan lite "randigt" med silvertrådar och bling på loggan. 
 
 

» lista

10 härliga saker
 
- Kramar
 
- Regniga dagar
 
- Galoppera över åkern
 
- Vänner som alltid finns och stöttar i alla situationer
 
- Gossip Girl
 
- Weheartit
 
- Mysiga tjocka tröjor
 
- Bilturerna till och från tävlingar med Lollo & Josefina
 
- Långa telefonsamtal med saknade vänner
 
9 Låtar 
 
- Warrior - Demi Lovato
 
- Demons- Imagine Dragons
 
- If I die young - Glee Cast
 
- Am i wrong - Envy
 
- Somewhere only we know - Keane
 
- Stay - Rihanna
 
- Drunk - Ed Sheeran
 
- Wrecking Ball - Miley Cyrus
 
- Girl on Fire - Alicia Keys
 
 
 
8 saker jag vill göra innan jag dör
 
- Bli Fotograf
 
- Må bra
 
- Bo i USA
 
- Resa till Hawaii
 
- Ha en walkincloset
 
- Lära mig surfa
 
- Vinna ett segertäcke haha.
 
- Komma över mina rädslor
 
 
 
7 saker jag ogillar
 
- Ost
 
- När man förklarar något för någon och den inte förstår
 
- Kranvatten
 
- Midseason break i serier
 
- Äcklig mat
 
- Filmer som slutar dåligt
 
- När det är stökigt omkring mig
 
 
6 citat som betyder något för mig
 
- Everything is going to be okay in the end, if it's not okay it's not the end
 
- What doesn't kill you makes you stronger
 
- The best is yet to come
 
- just a bad day, not a bad life 
 
- 
 
 
 
5 bra filmer
 
- The Hungergames
 
- LOL
 
- Bröllopsduellen
 
- Harry Potter
 
- The last song 

4 saker jag inte klarar mig utan

 
- Mobilen 
 
- Headset
 
- Kameran
 
- Pengar
 
 
3 saker jag ser fram emot 
 
- Horse Show
 
- Björneröd
 
- 10 november
 
2 saker jag verkligen tycker om 
 
- Highway
 
- Mina vänner
 
 
1 person som jag saknar 
 
- Björnerödsgänget
 
 

» Äntligen klar

La precis bort det sista plugget för ikväll, skönt att ha de gjort!
 
Highway var riktigt duktig idag och jobbade på bra. Behöver verkligen jobba bort hans "lilla" mage han fått. Nu har han dessutom fått börja så på halm och första natten så vart all halm uppäten, men han hade lämnat hö´t, knashäst♥
 
Köringen överlevde jag faktiskt! Så himla mycket man ska tänka på, blir lite rörigt men tillslut så gick de bra. Nu ska jag plugga på massor på teorin så jag blir klar med de någon gång.
 
Bild från i sommras, riktigt så varm var det inte idag..

» 16 oktober

Har precis slutat och ska nu vänta i två timmar i stan innan jag ska ha körlektion. Får väl se om jag överlever eller inte. Får väl passa på att plugga lite sålänge. Åker direkt till stallet från stan. Ska skynda mig så jag hinner rida innan det blir mörkt. Blir ett pass med galoppintervaller på åkern. 
 
 

» Tisdag

En ny design kommer. Headern är tillfällig tills dess. Vet inte riktigt varför headern inte blev tillräckligt bred då den är större än den ska vara. 
 
Tisdag idag iallafall. Riktigt seg dag i skolan, Har lektion nu och sedan hål innan vi börjar nästa och slutar fyra. När jag kommer hem måste jag sätta mig med mopedboken och plugga. Ska nämligen köra i stan imorgon och då kan det ju vara bra att kunna lite. Men sedan är det bara provet kvar, ska bli skönt att kunna ta mig till stallet själv utan att behöva cykla, speciellt nu när det blir så mörrkt på kvällen. 
 
Highway ska gå ett dressyrpass idag. Vi var på Skara Hästsport igår och lånade hem en dressyrsadel. Provade den på honom i stallet igår och den låg bra vad jag kunde se. Så idag ska jag och mamma rida i den och se vad vi tycker, och se hur den ligger på H när han rör sig. Känns de bra ska vi ta ut sadelutprovaren från Skara och se om hon också tycker den ligger bra. 
 
Vi fick även med oss ett dressyschabrak från schockmöhle, himla fint!
 
 
 

» Tillbaka

Varit så himla mycket nu. Allt går verkligen i ett och jag har funderat mycket på hur jag ska göra med bloggen. Och jag vill verkligen ha något att kolla tillbaka till. Jag vill kunna gå in och kolla i arkiven om ett år och kolla tillbaka på min resa med Highway. Vi är bara i början, så himla mycket roligt framför oss och en hel del jobb och slit. Vill kunna se tillbaka och se hur vi har utvecklats under tiden.
 
Så nu ska jag fixa om designen och sedan ska de bli liv i denna lilla blogg igen!
 
 
 

» Best thing I ever had

 

» Underbara fredag

Denhär dagen har nog varit den bästa på länge. Även fast vi slutar ganska sent så va lektionerna ganska lugna idag, det är inte så mycket folk i skolan och höstväder ute, mysig fredag med andra ord. Highway gick himla bra idag. Lite protester när jag kom åt honom i galoppen, men ser de som positivt! 
 
Imorgon blir de en sväng till Göteborg med Lollo. Hoppas på att få med mig ett par nya skor hem. Vi ska dessutom träffa några väldigt saknade vänner, så bra!
 
 
 
 

» De senaste dagarna

Sitter i skolan och väntar på att dagens sista lektion ska börja. Är hemma vid fem och då ska jag läsa lite i mopedboken. Började med teorin i sommras och nu har jag två körningar och provet kvar innan jag är klar, vadå långsam? Skulle egentligen kört förra veckan men då var jag sjuk och får väl se om jag kan köra imorgon. Lyckades nämligen stuka handen igår så har så jäkla ont i den nu. 
 
Annars så har jag tränat för Linda. Höll på att åka av ett par gånger men tillslut blev de riktigt bra!