» Finally Friday

Äntligen fredag! Har två lektioner kvar innan jag tar helg. Eller ja, ska ägna min fredagkväll åt att plugga, menmen. Ska iallafall ut till stallet och rida Highway först. Han var förövrigt så himla fin när jag red igår, han tog verkligen stöd på bettet och jobbade på bra, så roligt att allt verkligen börja "lossa" nu, även de som varit lite problem med. Lotta sa de igår att han såg ut att ha blivit mer stadig osv när jag red så de var roligt att höra! Dock kan han vara en riktig plåga i stallet ibland, han har lite för lite tålamod min lilla pålle, vill inte alls stå still. 
 
Men detta blir nog en bra helg, ska till Lollo på lördag, mysigt att umgås med min saknade bästi! På söndag ska jag träna för Linda och så blir det nog möte med US också. 
 
 

» Hemma och vänder!

Kom precis hem från skolan. Varit en lång dag och jag är nog inte iktigt kry än, ont i huvudet och fryst som jag vet inte vad, menmen. Bara en dag innan helg så de funkar. Ska snart till stallet, Highways lilla minivila som han haft denna veckan är slut och nu kör vi igång igen. Hoppas verkligen att han är lika fin som förra veckan, då satt verkligen allt. Men idag börjar vi med lite mjukstart, känna av hur han känns. Ska blir roligt att se om de blivvit någon skillnad sedan vi bytte foder, nu har vi bytt ut havren helt mot musli.
 
 

» Min fina

 

» Fler bilder från i fredags

 
 

» Ännu en dag i sängen

Fick stanna hemma idag med, riktigt segt att ligga i sängen hela dagen, speciellt när jag vet att jag kommer ha en del att plugga sen. Men jag mår iallafall bättre idag så kan nog gå till skolan imorgon. Ska nog börja skriva på en inlämning om jag inte får allt för ont i huvudet. Typiskt att man känner sig hyfast bra om man inte gör något men så fort jag börjar skriva så kommer huvudvärken.
 
 
 

» Svar!

Riktigt härliga bilder! Vad är det för kamera du använder?:) 
Har skrivit ett inlägg om detta som du hittar här
 
 

» Fler bilder från åkern

 
 

» Sjukling..

Kände mig inta alls kry när jag vaknade imorse, feber och ont i huvudet, så gick och la mig i sängen igen. Har inte så mycket lektioner idag, bara sånt man kan plugga ikapp hemma så då var de bättre att vara hemma. Så spenderar min dag i sängen med Gossip Girl & Weheartit. 


» Highway, den finaste vinsten någon kan få♥

 

» Sunday

Vaknade vid 7 och har bara legat i sängen och kollat på 90210 och skrivit med en saknad vän. Älskar när man kan vakna av sig själv på morgonen och ligga kvar i sängen, helst ska de rengna lite också men de är molnigt iallafall. 
 
Idag så har jag lite att plugga, ska plocka iordning lite på mitt rum och lite så. Highway ska joggas lite lätt i paddocken. Så de blir en ganska så lugn söndag för mig, skönt!
 
 

» Hoppträning

Idag kom Linda och trände oss. Har nog bara gått sådär riktigt dåligt en gång när jag tränat för henne, hon kan verkligen plocka fram de bästa ur oss som ekipage och är så glad och positiv, bästa tränaren! De stod uppe en trekombination i paddocken och när Linda såg den sa hon "perfekt detta kan du hoppa idag", jag trodde hon skämtade haha, men nej. Men de gick verkligen superbra och Highway bjöd fint och allt funkade, han har verkligen utvecklats så himla mycket i hoppningen på bara de två senaste gångerna, så roligt!
 
 

» Världens bästa

Fler bilder kommer imorgon, nu ska jag umgås med mina underbara vänner!
 
 

» Studiedag

Måste bara börja med att berätta hur fin Highway var när jag red igår! Riktigt pigg var han och jag hade inte så höga förhoppningar på att de skulle gå bra eftersom han alltid blir ganska så "jobbig" när han har vilat och nu hade han ju dessutom racesat lite på åkern i tisdags, så var beredd på ett riktigt jobbigt pass. Men han var så himla mjuk och fin från första början, var någon gång i en helt jag fick bli lite sur på honom men mer än så var de inte. Galoppen blev det några avbrott när jag ville korta och han inte rikitgt orkade, men han var mycket bättre med huvudet! Sedan satte jag mig ner och jobbade lite och han spände sig inte alls som han kan göra utan jobbade på rikitgt bra och jag satt bättre än jag gjort innan. Känslan var så bra, allt kändes lätt och vi arbetade verkligen tillsamans!
 
Vaknade för några timmar sedan, surt att jag är så morgonpigg på helgerna och inte när jag ska till skolan haha. Nu på förmiddagen så ska jag med mamma in till stan, ska till svenska foder och granngården. Vill prova något annat än havre till Highway eftersom att de sätter sig i huvudet så på honom och vi redan har en hel del energi i höet. Tror vi skulle testa en musli som Maria Gretzer pratade lite om på clincen, den verkade väldigt bra! 
 
Sen vid 4 kommer Olivia och då åker vi ut till stallet direkt. Det blir ett pass på åkern och Olivia skulle fota och kanske filma lite. Hoppas han tycker de är lika roligt idag som i tisdags! Sen ikväll kommer Lollo också så sover hon och Olivia här, mys! 
 
 

» Skolfoto


Står och väntar på bussen i kylan, dags att ta fram vantar och dunjacka snart! Går till 4 idag och skolfoto står bl.a. på schemat. Kan ju alltid hoppas på att de blir någorlunda bra, chansen är väl dock inte så stor eftersom att jag inte lyckats på ett enda skolfoto i mitt 16åriga liv haha. Det är iallafall sista skoldagen denna veckan, studiedag imorgon! 

När jag kommer hem ska Highway ridas. Blir ett ordentligt dressyrpass i paddocken med mycket fokus på att han verkligen ska lyssna på mig.

» Scapa Sports

 
Detta scapaschabraket var de som låg i paket jag fick hem idag. Har velat ha ett sånt här sedan jag fick Highway, superfint verkligen! Perfekt nu med lite höstig färg hihi. Har ett sen innan som jag vart väldigt nöjd med så hoppas att detta lever upp till mina "förväntingar".

» Kort dag

Älskade onsdagar♥ Sitter hemma och har precis ätit lite. Hade bara två lektioner idag, så himla skönt. Ska inte göra något speciellt nu på eftermiddagen men ikväll så ska jag in till LRK och kolla på en clinic med Maria Gretzer. De ska bli riktigt intressant och roligt!
 
Juste! Fick även hem ett paket jag väntat på ett tag nu, tänkte fota innehållet så får ni se, Highway kommer att bli så fin så.
 
Bild från dagens fotolektion, stör mig på att kvaliten dras ner såpass mycket när man lägger upp dem på blogg.se, menmen

» Tuesday

Sitter i skolan med några tjejer. Väntar på att vi ska börja dagens sista lektion. Finns inga segare dagar
än tisdagar, har låååång håltimme och slutar 4. Så sitter och redigerar lite i photoshop för att fördriva tiden lite, den första är "orginalbilden". Efter skolan ska jag möta upp Lollo och sätta oss på något café. Hon har ju varit i Grekland i en vecka nu, har saknat min bästii♥
 
När jag kommer hem så blir det stallet direkt. Tror jag ska rida ute om det inte blir för mörkt, får passa
på att utnyttja åkern sålänge de går.


» 16september

Sitter i skolan, hade en inställd lektion så börjar inte förens tjugo i tolv, lite segt. Måndagar är verkligen de värsta dagen på hela veckan, har inga roliga lektioner alls och slutar vid 4. Men den efterlängtade hösten verkar iallafall vara här. Så mysigt att sitta inne när de regnar och blåser ute. 
 
Highway får en välförtjänt vila idag, han var nog ganska trött efter de här dagarna, mycket att ta in!
 
 

» Världensbästa

Både idag och igår har jag verkligen fått bevis på vilken fantastisk liten häst jag har, igår skötte han hoppningen så fint! Han är så himla lättlärd och rättade till de han gjorde fel och att flöt på så himla bra. Han har en så himla bra inställning och de spelar ingen roll om han han kommit fel och snublat gemom hindret så jag nästan ramlat av, han spetsar ändå öronen och bjuder mot hindret nästa gång jag styr mot de, gör om och gör rätt.
 
Idag så red jag ut med Linda (min tränare). Vi red på en stor åker, som jag absolut kommer rida mycket på nu när jag vet att jag kan rida på den. Highway skötte sig så himla bra och det känns verkliogen som att han litar på mig nu och vågar slappna av även om det är något han tycker är lite läskigt. 
 
Han är så himla underbar på alla sätt och vis och många gånger är han så lik mig, de är nog där vi krockar många gånger vissa ridpass. Men det är bara att kämpa igenom de passen för i slutändan så kommer de löna sig och vi kommer lära oss tillsamans.
 
 

» Underbart!

Mitt inlägg jag skrev imorse publicerades tydligen inte, de va skumt..
 

Hitills idag har jag iallafall hunnit med en uteritt med några i US. FIck rida Junior som jag hoppats på, och det var så härligt. Första galoppen var så himla härlig, vi försökte ju hålla vårat led till en början men hästarna drog på och de var så himla roligt. Junior va rikitgt stark men de va inte så konstigt. Sista galoppen var dom nog lite för taggade för då försökte de sticka iväg osv. Men himla roligt var det iallafall och vi ska nog rida ut snart igen!
 
 
Hoppträning står på schemat för Highway idag. Linda kommer ut och ska få se honom skutta för första gången. Vi behöver verkligen komma igång med hoppningen nu, har inte tränat sedan Björneröd som var i början av sommaren. 
 
 
 

» Bara att inse

Får nog ta och inse att jag aldrig kommer bli särskilt bra på de här med att blogga. Känner mig taggad på att skriva ett inlägg, fotar bilder och där tog motivationen slut. Nej, de får bli som de blir, bloggar när jag har lust annars får de va helt enkelt.
 
 
 

» 12 september

Äntligen lite höst, så trött på dagar när det är 25 grader varmt och stekande sol på eftermiddagen. Idag så går jag till kvart i fyra, riktigt seg dag, känns som att jag kan somna när som helst. Highway vilar så ska nog passa på att smörja lite träns osv, de behövs alltid göras. 
 
Annars ska jag inte gör mycket mer idag så ska ta tag i bloggen ikväll hade jag tänkt.
 
 
 

» Tillbaka

Har varit frånvarande här några dagar nu, och de behövdes. Känns som att allt går i ett nu, kommer hem från skolan, åker till stallet, kommer hem och går och lägger mig. Tycker verkligen inte om när det blir så. Vill verkligen ha en stund på kvällen när jag kan ta de lugnt, se någon film och fixa lite på rummet. Jag hatar att ha stökigt omkring mig och de dagarna man bara mellanlandar snabbt hemma så slänger man bara kläderna någonstans, kommer hem till ett kaos och allt känns stressigt och jobbigt. Älskar att umgås med vänner osv men har märkt mer och mer hur skönt jag tycker det är att vara ensam när jag kommer hem, ta tid på helgerna till att bara va hemma och ta de lugnt helt själv, behöver nog de för att verkligen kunna varva ner och rensa tankarna.
 
Känner att detta inlägget tappade spåret lite. Men iallafall så tänkte jag avsluta min lilla "paus" nu. 
 
 

» Visar nya schabraket och pratar om träningen


» Visar nya schabraket bl.a


» liten videoblogg

 

» Ingen bra dag.

Inte min dag alls idag, ville bara krypa ner under täcket igen imorse. På rikitgt dåligt humör, men de är tur att jag har världens bästa vänner som alltid stöttar, älskar er♥ 
 
Hade iallafall en himla rolig svenska lektion, våran lärare blev lite fundersam när hela klassen började gapskratta mitt i genomgången, länge leve våra klassfbgrupp haha! Vet att min uppdatering här inte är något vidare men vart lite mycket nu de senste dagarna helt enkelt.
 

» Onsdag

Slutade vid tjugo över elva idag, onsdagar är bra underbara! Hade två lektioner varav en var foto, var i stadsparken med några tjejer och fotade så de var roligt. Nu har jag precis ätit och ska åka till stallet. Highway har fått nya skor imorse och nu i eftermiddag kommer vetrinären för att kolla på hans tänder då han troligtvis har en vargtand. 
 
 

» Världens segaste dag

Tisdagar är nog världshistoriens segaste dag. Har tre lektioner och börjar 8 och slutar 4. Så just nu har jag håltimma. När jag kommer hem ska jag ut till stallet och rida. Ska rida på hacket idag så de blir spännande att se vad han tycker om de. Han har troligtvis en vargtand som ska tas bort imorgon så sedan blir de bettlöst i en vecka tror jag.
 
 

» Palladium

 

» Islandshäst

När jag var mindre så var min stora dröm att driva ett stuteri med islandshästar. Har alltid tyckt att dem är så mysiga och de är verkligen något speciellt att rida dem. Den stora manen, tölten och den där maffiga känslan! Min lillebror tävlar ju i modellflyg och de gånger jag följt med under åren så har jag och mamma alltid varit iväg och ridit islandshäst, alltid lika roligt. Även fast jag kanske inte drömmer om ett stuteri längre så vill jag någon gång ha en islandshäst att mysa runt i skogen med och även rida vanligt på banan.
 
De perfekta hade varit om jag kunde övertala mina föräldrar att flytta till en gård med ett litet stall och ha Highway och en islänning. Då skulle jag och mamma kunna rida ut ihop och jag skulle kunna rida den lite i dressyr och kanske hoppa lite. Skillnaden på Highway och en islandshäst är ju ganska stor men de hade varit en så rolig kombination att ha. Jag skulle nog aldrig vilja ha bara en islandshäst eftersom jag vill tävla och "satsa"  på "vanlig" ridning. Men att ha en "vid sidan av" att rida i skogen och bara ha roligt med hade varit perfekt!
 
Får bara tjata lite på mina föräldrar först, haha ;)
 
Jag och en "framfus" på Gotland 2009. Kommer ihåg att vi var på samma ställe två år irad och fick rida denna lilla herre båda gångerna.

» Rebecka & Pasja

 

» sjuk

Medan alla andra är i skolan ligger jag kvar hemma  i sängen, sjuk. Så roligare än så blir inte min dag. Hoppas verkligen på att jag är frisk imorgon. Finns inget så tråkigt som att vara sjuk och bara ligga i sängen hela dagen. Kan dessutom inte åka och rida, eller kan och kan, lär ju inte bli frisk då. Har världens huvudvärk så får se hur uppdateringen blir idag..
 
Bild från i lördags

» Fullt upp

Åkte direkt till stallet från Lollo. Satte på remonten och provade hur han funkade på de. Hade framme några bommar med lite kortare avstånd tänkte rida runt med mycket känkelvikningar och ökningar. Han kändes rikitgt fin i början, men sedan börkjade han tjaffsa så låg bara på volter i alla gångarter tills han lossnade. Sedan va han riktigt fin och då avslutade jag.
 
Nu ska jag äta och sedan duscha, så skönt! Ikväll blir de US möte.