» Att ta ansvar.

Något jag tycker att man ser allt för ofta i annonser är orden "MÅSTE BORT". De orden följs sedan ofta av "p.g.a ingen stallplats efter onsdag" eller något liknande. Blir så arg på hästägare som inte tar ansvar för sin häst.
 
När man köper en häst så tar man på sig ett ansvar för en annan individ. Hästens behov ska uppfyllas, inga kompromisser på de! Blir hästen sjuk, halt osv så ska de inte vara någon tvekan på att man kan åka till en veterinär med den. Skaffar man sig en häst så ska det inte vara någon tvekan på att man kommer kunna ta hand om den varje dag, ingen tvekan på att man har pengar för att kunna betala veterinär och hovslagare.
 
För man har ju tagit ansvar för någonannans liv och då tycker jag att man ska prioritera de. Det är inte hästen som valt dig som ägare. Förlorar man stallplatsen så skaffa en ny. Sen om du bara kan få en som ligger en timme bort, ta den då. Det är inte hästens fel att ägaren av någon anledning behöver byta stall, då ska inte den få lida för det heller. Sen om det inte är hållbart i längden och man behöver sälja hästen, okej. Men hästen ska inte "kastas iväg" till vem som helst. Det är hästägarens ansvar att se till att hästen hamnar hos en bra ägare, inte hos första bästa bara för att man "måste bli av med den".
 
Man ska aldrig kompromissa när de gäller hästens behov. Den ska vara prio ett, även när det gäller småsaker. Är det kallt ute och man är på ex. en tävling. Då tycker jag att det är en självklarhet att man tar hand om hästen först. Att den får på sig täcke osv innan man själv får på sig varma kläder. 
 
Har man valt att skaffa häst så ska man ta ansvar och prioritera den!
 


Linda Andersson
17 Januari, 2014 - 14:15 / BLOGG: http://mylifeandbrian.blogg.se/

tyvärr så är det alltför vanligt i det du nämner.. "köper ingen hästen före fredag så ska den på slakt" osv.. Eller såna som inte har råd med mat, strö eller vet.. Skamligt

Kvartettmamman
17 Januari, 2014 - 14:15 / BLOGG: http://kvartettmamman.blogg.se

Så sant så

Mohammedi's | Art, model & designer
17 Januari, 2014 - 14:15 / BLOGG: http://mohammedis.se/

fin bild

victoria
17 Januari, 2014 - 14:15 / BLOGG: http://photobycattevicki.blogg.se

vilken fin blogg!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo